PÉCS Valakiket Pécsett is rettentően felhúzhatott a Jobbik plakátkampánya, több helyen megrongálták a napokban a parlamenti párt Ti dolgoztok Ők lopnak-plakátjait. Minden olyan helyen, ahol jártunk, és láttunk megrongált plakátot, fekete festékszóróval fújták le a plakát narancssárga keretes részét, esetleg próbálták kihúzni még ugyanígy a lopnak szót.

A narancssárga keretekben különböző szövegek vannak írva, de mind olyan „következmények”  (pl. „Ezért alacsonyak a bérek”), amelyek a Jobbik állítása szerint a kormánypárti politikusok és holdudvarukhoz tartozó emberek (pl. Habony Árpád) „lopása” miatt van. Pécsett nem láttunk viszont olyat, amit a fővárosban tapasztaltak, ahol a Jobbik néhány plakátjára Simicska Lajost Soros György avagy egy jobbikus politikus társaságában ragasztották fel, illetve a Simicska pártja feliratot matricázták oda.

A cikk a hirdetés után folytatódik 

Még korábban Jakab Péter, a Jobbik szóvivője azt mondta Budapesten, hogy a Jobbik feljelentést tesz a plakátjaikat megrongálókkal szemben.

 

A politikai plakáthekkelést a nagypéntekre virradóra a Momentum aktivistái kezdték Pécsett, amint azt meg is írta a Szabad Pécs, és még tizenhárom városban egyidőben, köztük Budapesten. Ugyanakkor ők kifejezetten vigyáztak arra, hogy ne rongáljanak, ne tegyenek kárt sem a plakátokban, sem a plakáthelyekben, és ne is szemeteljenek, és ezt be is tartották. Éppen emiatt lehet, hogy a Momentum plakáhekkelését, amit ők plakátszépítésnek, vagy plakátjobbításnak neveznek már nemigen látni a városban, mert  a legtöbb helyen szorgos kezek eltávolították az Állítsuk meg Brüsszelt-plakátokon a Brüsszelt Orbánra vagy Moszvára cserélő csíkokat.  

KategóriákMETÁL