PÉCSSzabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség. A nő volt osztálytársának adatait adta meg egy szabálysértési eljárás során

A cikk a hirdetés után folytatódik



A vádlott még 2014 novemberében lopott egy pécsi üzletből, de lebukott, ezért kihívták a rendőröket. Az intézkedés során azonban saját adatai helyett egy volt osztálytársáét mondta be, a rendőrök ez alapján szabták ki a nőre, illetve a volt osztálytársra a helyszíni bírságot, olvasható a Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki közleményében. A helyszíni bírság kiszabásáról szóló nyomtatványon a nő az ismerőse nevét is aláhamisította mindezek után. Mivel a kiszabott 50 ezer forint helyszíni bírság nem került befizetésre, a bíróság azt szabálysértési elzárásra változtatta át. A vádlott volt osztálytársa a bíróság felé ekkor jelezte, hogy nevével visszaéltek, így vele szemben az elzárást természetesen nem hajtották végre. 

Előkerült azonban ezek után a tényleges elkövető is. Ő viszont azzal, hogy ismerősét a hatóság előtt szabálysértés elkövetésével hamisan vádolta, bűncselekményt követett el, mely az ügyészség szerint alkalmas a hamis vád vétsége, illetve a közokirat hamisítás bűntette megállapítására.E bűncselekmények közül a súlyosabb 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

KategóriákPOP