MOHÁCS Nem jogerősen ítélte el baleset okozása miatt a Mohácsi Járásbíróság május 17-én azt a rendőrt, aki elütött egy motorost: A zsaru autójába ittasan ült be előtte.

Tíz hónap börtönre és 1 év 3 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a zsarut a bíróság, a szabadságvesztés végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette. A rendőr szabadidejében még tavaly júliusban Szederkényben, egy szabadtéri rendezvényen ivott meg négy korsó sört napközben, majd este hat körül autóba ült egy nővel együtt, és Bóly irányába indult.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz egyik kereszteződésbe – az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére  lassítás nélkül – behajtott, s nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról, védett úton, Borjád irányából, motorkerékpárral, szabályosan közlekedő sértettnek. A sértett férfi a vádlott személygépkocsijának jobb első oldalával ütközött,  átrepült a gépkocsi elején, az útpadkára esett, míg a vádlott személygépkocsijával az árokba hajtott. A sértettnek a baleset során 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései keletkeztek.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, így az nem jogerős.

KategóriákPOP