PÉCS Hoppál Péter kulturális államtitkár nem csak beszédet mondott egy egyébként remek kínai-magyar fotókiállítás megnyitóján, hanem karnagyként is „szolgálatba helyezte magát”.  A Fujian nevű kínai tartomány életét több kínai és magyar fotográfus munkái által bemutató tárlat Pécsett, a Kodály Központban még látogatható. És ingyenes. Még június 16-ig látogatható.

Igazán különleges, európai szemnek egzotikus kiállítás,m ráadásul ingyenesen látogatható kiállítás nyílt a napokban Pécsett, a Kodály Központban.

A cikk a hirdetés után folytatódikA „Selyemút tükrében” elnevezésű projekt és fotókiállítás megnyitóján részt vett Hoppál Péter kulturális államtitkár, pécsi országgyűlési képviselő, és Páva Zsolt, Pécs polgármestere is. Valamint Fujian fővárosa, Xiamen küldöttsége is, köztük a város több vezetője is.

Hoppál Péter és Páva Zsolt is a két kultúra különbözőségeit és hasonlóságait említette meg, és a kultúra és művészet országokon, földrészeken átívelő híd szerepéről beszélt. Azt is említették, hogy ez lehet az egyik első és legfontosabb lépés szerintük ahhoz, hogy  gazdasági kapcsolatok is kialakuljanak avagy erősödjenek.

A megnyitó végén Hoppál Péter ismét megcsillogtatta karnagyi tudását. Videónkon önök is megcsodálhatják.

 

 

Várja a négymilliós kínai tartományi székhely a pécsi turistákat

Zhang Jian, a kínában kiemelkedően népesnek nem mondható, mégis meghatározó, négymilliós lélekszámú város, Xiamen önkormányzati elnöke nagyjából ugyanezeket mondta el, és azt, hogy várják Kínába a pécsi turistákat.

 

KategóriákPOP