PÉCS Ha kisgyereked van, akkor vagy vitted már őt PlayItre vagy fogod vinni.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ezekben a percekben ér véget a pécsi PlayIt az Expo Centerben. Megbecsülni sem tudom, mennyien váltottak rá jegyet, de biztosan sok ezren. A PlayIt tulajdonképpen egy nagyon jól (évről évre jobban) megszervezett szórakoztatóipari rendezvény és vásár, ahol híres gamerekkel és videósokkal lehet találkozni, ki lehet próbálni és meg lehet vásárolni az iparághoz kapcsolódó termékeket. A rendezvény célcsoportja: 18 év alatti magyar állampolgárok.

Majdnem öt órát töltöttem el a három fiammal az Expo Centerben. Hosszú és unalmas riport helyett itt van néhány jó tanács magamnak és másoknak, hogy a következő (mert biztosan lesz következő és biztosan menni kell) rendezvényen kevesebb legyen a para és több a szórakozás. Mármint számodra. Mert a gyereknek ez tisztán szórakozás.

1. A jegyet MINDIG elővételben vedd meg. Olcsóbb, mint a helyszínen és nem kell sorban állnod fél órát az esőben.

2. Tíz évnél kisebb gyereket NE vigyél magaddal, mert 90 százalékuk (teljesen érthetően) utál szülő nélkül kolbászolni a tömegben, így MINDENHOVA el kell kísérned, ami körülbelül 42 kilométer gyaloglást jelent. Óránként.

3. Ha kihisztizi, hogy elvidd, az esemény előtt egy hétig személyi tréner és pszichológus készítsen fel a testi-lelki megpróbáltatásokra.

4. Tíz évnél idősebb gyereked természetesen három másodperc alatt eltűnik a szemed elől a haverjaival, és ha adsz neki elég pénzt, órákig nem is látod. Ha nincs cukrosbácsiparád, akár ki is rakhatod nyitáskor egy jól feltöltött telefonnal és záráskor mehetsz érte. Nyugi, egyáltalán nem fogsz neki hiányozni és nem fog kijönni az épületből, mert bent sokkal-sokkal izgalmasabb dolgok várnak rá, mint kint az uncsi rögvalóságban.

5. Ha parázós vagy vagy csak szereted tudni, pontosan merre jár a gyerek, viszont iszonyú lusta vagy, ültess nyomkövető chipet a bőre alá és egyszerű telefonos applikáció segítségével a PlayIt térképén figyelni tudod, hol költ el éppen másodpercenként ezer forintot youtuberek nevével feltőkésített oldaltáskára. (VICC!!!!!)

Két fiúgyermek, mögöttük a híres Radics Peti youtuber, aki többek között arról is ismert, hogy soha nem mutatja meg a teljes arcát a közönségnek sem a videóin, sem rendezvényeken

 

6. Neten vagy smsben tudsz helyet foglalni a különteremben zajló, limitált férőhelyes dedikálásokra. Tök profi a rendszer, smst küld, mielőtt sorra kerülnél. Viszont az egész totál fölösleges, mert a sztárokat simán el lehet kapni a rendezvényen bárhol és mindegyik nagyon kedvesen és türelmesen megáll egy aláírásra, szelfire, és tényleg úgy ad autogramot, mintha nem az ezerhatszázadikat adná, hanem az elsőt.

7. Jobb, ha hozzászoksz, a gyerekednek ezek az általad szintén gyereknek tartott fiúk és lányok a szupersztárok és nem Demjén Rózsi. Szóval nem kell hülyének nézni, ha egy tök átlagosan kinéző 17 éves láttára nagyot ugrik, felüvölt, és szelfi üzemmódba vágja az Iphone-odat.

8. Nagyon jól tud működni, ha előzetesen összebeszélsz egy másik szülővel és ketten felügyelitek azt a 8-10 gyereket (saját+haver+haver haverja), akikre végül neked kell figyelned. Munkamegosztás, delegálás, állandó telefonos kapcsolat a Másik Kétségbeesett Apukával/Anyukával, és megúszol egy csomó gyaloglást és kellemetlenséget.

9. Tapasztalt, sokszoros apaként úgy látom, hogy 4-5 óra ott tartózkodás az ideális. (A gyereknek persze, mert neked borzalmasan sok.) Kétségtelenül megvannak a hátrányai a szabad levegőn való hancúrozásnak, sportolásnak vagy túrázásnak is, de azért egy fejlődésben lévő 8-12 évesre valószínűleg nincs túl jó hatással, ha reggel kilenctől este hatig képernyőket bámul valami sötét helyiségben nyolc zacskó chips-szel a gyomrában.

10. Ja, még valami. Teljesen világos, hogy a jövő magyar politikusai nem a Fidelitasban politizálnak, hanem PlayIt-eken lépnek fel. (Ha mégsem, akkor elvesztünk.) Egy menő magyar videós kétszázszor okosabb és háromszázszor jobban beszél, mint egy átlag fidelitasos. Szóval érdemes már most lobbizni Nessajnál, esetleg a pécsi Bánki Beninél vagy Boldzernél az utcánkban lévő kátyúk 2030-as kijavításáért. PamKutya for helyettes államtitkár!

 

KategóriákPOP