ALSÓSZENTMÁRTON – Hogy pontosan mi történt szombat délután Alsószentmártonban, egyelőre nem tudni. Az biztos, hogy a rendőrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást négy férfi, közt a falu polgármestere ellen. A vita, majd a verekedés a helyi kocsma teraszán alakult ki, ahol bántalmazták Mali Zoltánt, Drávapiski polgármesterét. Kollégánk vasárnap a helyszínen járt. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódik



Elmondása szerint egyelőre csak olyanokat sikerült megszólaltatniuk, akik személyesen nem volt jelen az esetnél. Egyesek úgy tudják, Mali Zoltánt nem verték meg, csak elesett, így szerezte sérüléseit. Azt viszont mind egyformán állítják, hogy a történteknek voltak előzményei. A falubeliek portálunknak elmesélték, nemrég falugyűlést tartottak, ahol egy fiatalember felszólalt, kérvén a polgármestert, hadd jöjjenek be a faluba a mozgóárusok. A község első embere támogatta is a dolgot, vagyis a „falu mellé állt” – fogalmaztak a helyiek. Ez azonban nem tetszett a boltot és kocsmát működtető Mali Zoltánnak, az meg főleg nem, hogy a polgármester felszólította az engedély nélkül épített terasz elbontására a kocsma elől. A két polgármester közti viszony emiatt megromlott.

A falubeliek jövő hét hétfőre újabb falugyűlést szerveztek a „helyi viszályok és konfliktusok véleményezésére és megtárgyalására”, azonban szombat este elszabadultak az indulatok, és a kocsma teraszán többen összeverekedtek. (Erről szóló beszámolónkat ITT olvashatja.)

Mali Zoltán szerint azért verték meg, mert szót emelt az alsószentmártoni polgármester zűrös ügyei miatt. (Videó és részletek ITT.)   

 

12:07 Megszólalt Alsószentmárton polgármestere

Sikerült a helyszínen utolérni Budai Lászlót, Alsószentmárton polgármesterét. A férfi közölte, nem tett tanúvallomást a rendőrségen, majd ügyvéd jelenlétében fog. Bár nem kívánt nyilatkozni portálunknak, annyit leszögezett, hogy nem ismeri el a bántalmazást.

Több falubeli állítja, őket Mali Zoltán nem engedte be a boltjába, sőt, olyan is akadt, aki azt mondta, megpofozta őt, amikor be akart menni. A községben szinten mindenki úgy véli, a vita alapja nem volt más, mint a mozgóboltok ügye, emiatt történt minden.

A helyszínen több videofelvétel is készült, ezeket később közzétesszük.

 

14:00 Elhagyta a kórházat Mali Zoltán

Saját felelősségére elhagyta a kórházat vasárnap Drávapiski polgármestere, kollégánk személyesen beszélt vele. Mali Zoltán elmondta, sok mindenre nem emlékszik a történtekből, mert szerinte egy hamutartóval leütötték, ő pedig elvesztette az eszméletét. (Kollégánk elmondása alapján a polgármester feje ma is be volt kötve, a karja feldagadt, kék-zöld folt.) Azt viszont tudja, hogy Budai László polgármester is ott volt, és részt vett a verekedésben. – Engem még ilyen aljas módon nem támadták meg – hangsúlyozta Mali Zoltán, majd hozzátette, vannak felvételek, amelyek bizonyítani fogják, hogy megverték.

Portálunk kérdésére egyébként Drávapiski polgármestere elismerte, hogy több vásárlót kitiltott már a boltjából (ez egy évre szól), de annak mindig volt valamilyen oka, például lopási kísérlet.   

KategóriákMETÁL