Valószínűleg nem – ezt meg már Szakács László MSZP-s képviselő mondta a Parlamentben a miniszterelnök válaszát kommentálva.

Szakács László hétfőn az azonnali kérdések órájában kérdezte a miniszterelnököt a 7,5 milliárdos pécsi hiányról, és Páva Zsolt „gyámság alá helyezéséről”.

A cikk a hirdetés után folytatódikA miniszterelnök előtte azzal indokolta, hogy biztisan úrrá lesznek a pécsi hiány problémáján, hogy a 2002 és 2010 között („elmúlt nyolc év”) a magyar önkormányzatok adósságállománya hatszorosára nőtt a korábbihoz képest, de a Fidesz-kormány azt, több lépésben, 2011-2014 között átvállalta, ezzel az önkormányzatokat  rendbe tették.

Orbán Viktor azt mondta:

 

„Ne aggódjon, ha ezt az örökül hagyott gigantikus méretű adóssághegyet el tudtuk tűntetni, akkor a pécsi ügyekkel is meg fogunk birkózni”.

 

Ráadásul a miniszterelnök szerint nem szabad lebecsülni a pécsi eredményeket, amelyeket Páva Zsolt polgármestersége, illetve a Fidesz-kormány alatt ért el a város.

Ide sorolta a Pécsi Vízmű külföldi kézből való visszavételét, a Magasház lebontását, de a pécsi buszbeszerzési programot is, illetve azt, hogy tovább fogják építeni az autópályát. Illetve itt csak sejteni lehetett, hogy arra gondolt, hogy majd megépítik.

Szakács László ugyanis azt olvasta a kormányfő fejére, hogy Pécsett „semmi nem épült”. Szakács szerint Páva Zsolt „kegyvesztett lett”, aminek után a Fidesz „szintet ugrott a demokrácia lebontásában”, Csizi Péter és Hoppál Péter pedig a „városi fideszes pártbizottságot” hizták tető alá.

 

„Ezért a demokráciáért harcolt?” – kérdezte Orbán Viktort Szakács László

 

Orbán Viktor erre úgy felelt, hogy ha a pártbizottságról akar többet tudni, akkor őhelyette inkább a szocialista frakció tagjait kérdezze.

KategóriákMETÁL