Azok után, hogy a tavaly újranyitott pécsi állatkertben a látogatók egyik kedvence a lány borjúfóka elpusztult, az azóta magányos hím állat, Bonifác csütörtökön újra párt kapott.

Az új nőstény borjúfóka Donka névre hallgat,  az augsburgi állatkertből érkezett, fogságban született példány, két héttel fiatalabb pécsi hím társánál, két évesek múltak mindketten.

A cikk a hirdetés után folytatódik 

 

 

Donkát a Mercedes-autókat forgalmazó Pappas Magyarország segítségével hozták el a pécsi állatkertbe. (És nem, nem fogjuk szegényt pécsi Mercedes-fókának hívni.)  

Siptár Dávid, a pécsi zoo igazgatója elmondta, hogy a következő időszakban az állatok medencéjének környezetét is fel fogják dobni, egyebek mellett új látványelemekkel, s az újítással a tavaszra készülhetnek el.

 

 

Sok új jövevény, így vagy úgy

De nem csak az új fóka miatt érdemes ellátogatni a zoo-ba. Mint megírtuk, immáron vannak hiénák is, nem sokkal korábban érkezett Pécsre a cukiságbajnokságban szintén nagyon jó eséllyel induló “kispanda”, a vörös macskamedve, született nemrég egy kis lámacsikó, előtte pedig egy amerikai bölényborjú is a mecseki állatkertben.

 

 

 

 

Van már párja az eddig látható hároméves vörös varinak, az új egyed másfél éves, Lengyelországból, a Wroclaw-i állatkertből érkezett. És továbbra is érdemes a gyűrűsfarkú makikat felkeresni, hozzájuk be is lehet menni a kifutóba.

 

 

 

 

 

KategóriákMETÁL