Pécstől/Baranyától nagyon nem is lehet sokkal messzebb menni az országon belül Ózdnál, mégis megosztjuk ezt a borsodi roma gyerekek által készített feldolgozás-dalt, mert jót tesz a léleknek. És, mert közeleg az advent, és egy karácsonyi kívánságról is szó van benne.

Na és azért is, mert tökéletesen egyetértünk azzal, amit az amúgy általunk nagyon kedvelt Recorder ír kedd esti cikkében: „a Bajdázó 2011-es dala egész egyszerűen ott van minden idők legszebb, legfontosabb magyar szerzeményei között”.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉs éppen ezt a Bajdázó-dalt dolgozták most fel a Várkonyi Csibészek. Mint a feldolgozásról hírt adó Recorder írja, az ózdi fiatalok együttesét a Common Vibe projekt támogatja. 

A Recorder egyenesen a század egyik legjobb feldolgozásaként említi a dalt, megjegyezve, hogy „a 21. század legnagyobb magyar feldolgozása eddig nyilván az volt, amikor a Csík Zenekar előadta a Most múlik pontosant a Quimbytől, de amit ezek az ózdi romagyerekek művelnek a Bajdázó Lekapcsolom a villanyt a fejemben című dalával az szavakon túli dimenzió”.

 

Erről lenne szó, amúgy

 

 

A Várkonyi Csibészek némítanak a Common Vibe projekt támogatásával – az ő karácsonyi táborukat pedig mi támogathatjuk.

A Common Vibe egy foglalkozás, amelyben a periférián élő roma fiatalok és képzett zenészek együtt alkotnak, együtt zenélnek. A közös zenélés a program eszköze, a közös alkotás, a közös élmény pedig hozzájárul a kapcsolatteremtési készségek, a másik és a másság tiszteletéhez és megbecsüléséhez, illetve a magatartási, önértékelési, önbecsülési problémákkal küzdő fiatalok pozitív irányú személyiségfejlődéséhez. A zene segíti az érzelem kifejezését, javítja a koncentrációt, tanulási képességet.”

A projekt most indított egy kampányt is, amivel a Várkonyi Csibészek karácsonyi táboroztatását lehet támogatni (már 1500 Ft-tal is, ami egy fő egy éjszakáját fedezi a táborban), részletekért az Adjukössze.hu-ra kell kattintani.

KategóriákPOP