Helyreigazítási kérelemmel kereste meg lapunkat a pécsi önkormányzat az RTL Híradó egyik, a volt pécsi Dr. Doktor Sándor-szobor tárolásáról szóló riportjának átvétele és közlése, illetve kommentálása miatt A Szabad Pécs a kért helyreigazítési szöveg leközlése előtt személyesen megtekintetést kért a pcési önkormányzttól, amelyen ma (kedden) részt is vettünk. Ennek a helyszíni szemlének a megtörténte és az ott látottak, tapasztaltak miatt döntöttünk úgy, hogy helyet adunk a kért helyreigazításnak, és bocsánatot kérünk az érintettektől a tévedésért. 

Helyreigazítási közlemény

A cikk a hirdetés után folytatódikHonlapunk címlapján 2017. október 22. napján „Hazudott a pécsi önkormányzat Dr. Doktor Sándor szobráról az RTL-nek” címmel megjelent cikkben azt a valótlan tényt állítottuk és híreszteltük, hogy „szeméttelepen lett kacat” Dr. Doktor Sándor szobra. Továbbá, hogy a pécsi önkormányzat hazudott a szoborról az RTL Televíziónak.

Cikkünk a valótlan tény közlésével azt a téves látszatot kelti, híreszteli, hamis meggyőződést alakítja ki, hogy a pécsi önkormányzat a tulajdonát képező műalkotás fellelhetőségéről hanyagságból nem rendelkezik információval, a tulajdonát képező műalkotást gondatlanuk kezeli, és az ügyet feltárni szándékozó médiának valótlanul nyilatkozik.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a pécsi önkormányzat a tulajdonában álló Dr. Doktor Sándor-szobor tárolásának körülményeit teljes körűen ismeri, ennek megfelelően tájékoztatta az RTL Televíziót. A tájékoztatás a valóságnak mindenben megfelel. A szobrot az önkormányzat a városüzemeltetési társasága, a Biokom NKft. egyik zárt és őrzött, kifejezetten raktározási funkciójú városüzemeltetési telephelyén, biztonságos körülmények között, nem kacatkként, hanem más, megőrzendő, tárolandó közterületi berendezési tárgyk utcabútor között tárolja és őrzi.

 

A tévedésért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük!

KategóriákMETÁL