„Amíg a Fidesz vezeti Magyarországot, nem engedi, hogy beteljesüljön a Soros-terv”  – jelentette ki Kósa Lajos debrecenben hétfőn. A cívisváros volt polgármestere már  a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterként mondta ezeket azon a sajtótájékoztatón, amelyről lehetett tudni, hogy Sorosról és a civilekről lesz szó.

A sajtótájékotatóról beszámoló Cívishír azt írta, hogy Kósa Lajos szerint elkezdődött Magyarországon azoknak a civil szervezeteknek a szervezése, amelyek részt vesznek az Európai Parlament kötelező betelepítési kvótájának végrehajtásában. ó

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ezt abból szűri le, hogy Soros György Debrecenben 130 millió forinttal támogatja azt az Alternatív Közösségek Egyesülete nevű civil szervezetet, amely szerinte 

 

CSAK LÁTSZÓLAG VÉGEZ CIVIL TEVÉKENYSÉGET, VALÓJÁBAN A MENEKÜLTEK BETELEPÍTÉSÉBEN, INTEGRÁCIÓJÁBAN ÉS CSALÁDEGYESÍTÉSBEN 

 

lesz feladata.

 

Kósa Lajos szerint a szervezet működése átláthatatlan, hiszen a milliárdostól kapott támogatást nem társegyesületeknek adja tovább, hanem úgynevezett csoportoknak, amelyek nem bejegyzett egyesületek, így nem is jogi személyek. Emlékeztetett: Debrecen már kivette a részét a migrációs hullám kezeléséből, és hosszú ideig küzdött azért, hogy végre bezárják a menekülttábort, amely rengeteg problémát okozott az adott városrész lakosainak életében. 

 

„A legkevésbé sem azért zártuk be a menekülttábort, hogy kötelező migrációs betelepítési politikával a Soros-tervnek megfelelően viszontlássuk őket, csak most már széttelepítve a városban, még akkor sem, ha vannak olyan debreceni szerveződések, amelyek ennek az ügynökei szeretnének lenni” – fogalmazott Kósa.

 

 

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: Debrecen határozottan tiltakozik az ellen, hogy civilnek mondott szervezetek karitatív tevékenység mögé bújva segítsék Soros György tervét.

Szerinte ezek politikai szervezetek, ezért civil alapon semmilyen kapcsolatot nem kíván velük fenntartani a város. Hangsúlyozta: Debrecenben nincs szükség ál karitatív szervezetekre, a város költségvetéséből 2,8 milliárd forintot fordítanak szociális tevékenységre.

A polgármester felszólította az Alternatív Közösségek Egyesületét, hogy hagyjon fel ezzel a tevékenységével.

 

A keddi rendkívüli közgyűléssel kapcsolatos kérdéseinkre is válaszoltak ma. Kiderült: 


1. Napirendi pontot a rendkívüli közgyűlést megelőző nap lehet felvetetni a napirendbe.
2. Kiosztásos módszerrel nem lehet önálló előterjesztést benyújtani.
3. Az ülés ideje alatt sem lehet semmilyen előterjesztést benyújtani.

Illetve újra megerősítették, hogy a városvezetésnek nincs szándéka ilyen határozatot előterjeszteni.

 

Megjegyezzük, valóban vannak olyan pályzati programok, ahogyan Pécsett is, amelyek új aktív közösségek megteremtését szolgálják, ezek a csopotok fél-egymilliós támogatást kaphatnak. Illetve van egy másik nagy rész, azok akik maradtak itthon és dolgoznak tovább civilként, s jól jön nekik ninden garas. Márpedig, ha jól rakják össze, akkor ezek a már létező és hasznos civil szervezetek 1-3 milliót is nyerhetnek. Szóval az nem igaz, hogy csak a kis szervezeteket támadják.

KategóriákMETÁL