A Szabad Pécs az egyik Facebook-oldal bejegyzésére hivatkozva közölt cikket a Harkányi Gyógyfürdő vezetőinek prémiumairól. A Facebook-oldal értesülése azonban nem volt pontos, és lényeges ponton nem volt pontos, amit lapunk nem ellenőrzött le, mielőtt átvette a hírt, ezért helyet adunk a Harkányi Gyórgyfürdő helyreigazítási kérelmének, amelyet az alábbiakban szó szerint közlünk.

A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági tagjai prémiumának kifizetéséről szóló döntés nem született, különös tekintettel arra, hogy erre kizárólag a 2017-es üzleti év lezárását követően, meghatározott feltételek alapján van lehetőség, és ez üzleti év még jelenleg is tart, így döntés meghozatalára lehetőség nincs. Továbbá a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. költségvetése teljes mértékben elkülönül a város költségvetésétől, így egy esetleges, majdani, bármilyen összegű prémiumról szóló döntés meghozatala semmilyen módon és formában sem érinti vagy érintheti Harkány Város Önkormányzatának költségvetését vagy gazdálkodását.

A cikk a hirdetés után folytatódikMindezek alapján Harkány város képviselő-testülete az igazgatóság három tagjának (5,4-3,8-3,8 milliós megosztásban) összesen 13 millió forintos jutalmat NEM szavazott meg. E helytálló tények okán az igazgatósági tagok prémiuma kapcsán semmilyen bőkezűsége, és semmilyen költsége nem merült fel a városnak, továbbá az állami segítség sem e prémium kifizetésre füstölt el, azokat értelemszerűen arra nem is kérték vagy kérhették, illetve a rendkívüli állami támogatásra szoruló, tényleg fontos dolgok helyett sem fordítottak semmilyen összeget az igazgatósági tagok prémiumkifizetésére.

KategóriákMETÁL