Bejelentkezett a független, de esélyes országgyűlési képviselő-jelöltek közé kedden este az ország talán legismertebb kistelepülési polgármestere, Alpár György. Az ország és az EU egyik leghátrányosabb régiójában, azon belül is az egyik leghátrányosabb területen/tájegységben, az Ormánságban élő és dolgozó drávaszerdahelyi  polgármester a Facebookon jelentette be az indulását, egy sajátságos, ötletes, rá jellemzőnek mondható, nem szokványos politikusi videóval.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Alpár György a Szabad Pécs megkeresésére azt írta kedden este, hogy már egy ideje érlelődött benne az indulás gondolata, sőt ez másokban is felmerülhetett, mert voltak olyan pártok, amelyekkel tárgyalt. Ugyanakkor végül arra jutott, hogy ő független képviselőként lehet a leghitelesebb a parlamentben is, ha őt szavazzák be az ország legnagyobb, több mint 170 települést jelentő választókerületében élők. A Baranya 4. részben hazai pálya, hiszen az Ormánság falvait is jelenti, és őket kell képviselnie annak, aki a Parlamentbe megy innen (most Tiffán Zsolt a képviselő, helyette azonban a pécsi illetőségű, Pécsett élő, korábban is pécsi politikus, alpolgármester, most megyei elnök Nagy Csabát indítja a kormánypárt). A választókerület egyaránt magába foglalja Szigetvárt, Siklóst, Harkány és Sellyét is. 

Alpár György a Szabad Pécsnek még azt mondta, hogy szerinte most jött el a független jelöltek ideje, a legnagyobb esélyük most van arra, hogy a parlamentbe kerüljenek. Ehhez természetesen ő is számít arra, hogy lesznek olyan pártok majd, amelyek végül támogatják őt. A Facebookon mindenesetre így üzent:

 

Kedves Barátaim a Drávaszögben, Ormánságban, a Szigetvidéken és Hegyháton!
Sokatokkal, sokszor beszélgettem térségünk gondjairól. Polgármesterként is számtalanszor kikéritek véleményem, hiszen én is nap mint nap szembesülök a problémákkal.
Barátaim! Igazatok van! Nem beszélni kell, hanem tenni. Nem szájat jártatni, hanem igazat mondani. Nem csak vágyni a jót, hanem küzdeni érte. Ti kértétek, ti kértetek! Ringbe szállok a térség képviseletéért az országgyűlési választásokon! Nem pártokért, nem hamis célokért, hanem egyedül ÉRTETEK!
Támogassatok, hogy megtehessem, ami térségünk felemelkedéséhez szükséges! Mert értetek csak egy olyan ember tehet igazán, aki EGY KÖZÜLETEK!

 

És akkor jöjjön a videó

KategóriákMETÁL