A cikk a hirdetés után folytatódik



Ezt Zentai Istvántól, a Ledina Kerámiát vezető új ügyvezetőtől tudta meg a Szabad Pécs szerdán este. A Ledina Kerámiát is tulajdonló angliai székhelyű China Rose cégcsoport közleményt juttatott el erről a Szabad Pécsre.

A közlemény így szól:

?A jogerős ítéletet ugyan írásban még nem láttuk, de a China Rose cégcsoportjához tartozó munkavállalókat nem hagyjuk cserben, és a rájuk jogerősen kiszabott kártérítésért helyt állunk. Nem hagyjuk, hogy munkavállalóink és családjaik anyagilag ellehetetlenedjenek.?

Kedden a Szabad Pécs adta hírül azt, hogy több mint 23 millió forintot kell fizetnie összesen a Zsolnay-gyártól 2016. nyár elején az akkor még pécsi önkormányzati cégnek számító Ledina Kerámiához átigazolt 115 volt dolgozónak.

A másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék munkaügyi bírósága jogerősen kimondta ugyanis, hogy az ugyanazon a napon, rendkívüli, azonnali felmondást benyújtó egykori Zsolnay-dolgozók jogellenesen mondtak fel, ezért a 115 embernek összesen több, mint 23 millió forint  perköltséget és a távolléti díjat kell fizetnie a Zsolnay-gyár tulajdonosai felé.

A fenti közlemény, illetve a China Rose által átvállalt összeg természetesen a cégcsoport jelenlegi munkavállalóira és a rájuk eső összegre vonatkozik.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL