Európából jöttem, avagy Piros, fehér… Kék! – A mai Magyarország francia és holland látószögből a címe annak az egészen biztosan rendkívül jó hangulatú és izgalmas beszélgetésnek, amely Pécsett lesz csütörtökön este. Jehan Pamueroval (FRA) és Simon Wintermansszal (NED) beszélget majd Kiss Tibor Noé (HUN) író.

Azt tudták, hogy a holland zászló egészen pontosan úgy viszonyul a francia zászlóhoz, mint a magyar trikolór az olaszhoz? (Pedig) így van! De nem emiatt lesz érdemes csütörtökön este Pécsre, a Bazárba (Széchenyi tér 17.) menni 19 órára, hanem mert a résztvevők/főszereplők, Jehan, Simon és Noé közül bármelyik pécsi személyiségnek az önálló estjére is bármikor befizetnénk, alyan izgalmas, összetett személyiségek és egyéniségek, érdekes, okos emberek. Pláne izgalmasnak ígérkezik hármuk találkozása a Bazár nagyszerű kezdeményezése, a Kanapé közéleti beszélgetések sorozatában, ahol Kiss Tibor Noé, aki kérdez, Jehan és Simon  azok, akik válaszolnak, és nyilván sztorizgatnak majd.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Bazár prograajánlójában azt írják a két meghívott vendégről, Jehanról és Simonról, hogy  mindketten Nyugat-Európában születtek, s a felnőtt éveik kezdetén telepedtek le Pécsen. Az elmúlt évtizedekben Jehan Paumero és Simon Wintermans is a város meghatározó alakjává vált. A saját személyes történetükön túl azt szeretnék majd megtudni tőlük, milyennek látják Magyarországot, milyennek Pécset. Miben kellene változnunk és mik volnának a kiugrási lehetőségeink? Mit jelent számukra franciának/hollandnak/magyarnak/pécsinek lenni. De legfőképpen: mit jelent európainak lenni? Az eseményről ITT is lehet még tájékozódni.

KategóriákPOP