Baksai Tamás harkányi fideszes polgármester és Kecskeméthy Pál, a baranyai fürdőváros alpolgármestere is ünepelhette csütörtökön az édesapja városi kitüntetését. Legalábbis ezt az egyelőre nem megerősített, de biztosnak mondott hírt kaptuk helyiektől. A polgármestert igyekszünk majd elérni még a mai nap folyamánm, jelenleg azonban tudtunkkal még tart az önkormányzat ülése. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódik



FRISSÍTÉS 18.05h

A gyermekek adták át apjuknak a kitüntetést

Időközben láttuk, hogy a Harkányi Hírek beszámolt már az ünnepi harkányi testületi ülésről, amelyen a lent említett érdemrendeken túl több más városi oklevelet is átnyújtottak. A Harkányi Hírek képes beszámolójából az is kiderült, hogy a kitüntetések átadása történt, és a két fiú nyújtotta azt át a saját édesapjának.

 

 

 

Fotók: Kacsúr Tamás/Harkányi Hírek

 

KORÁBBAN ÍRTUK

A Szabad Pécset harkányi lakosok értesítették, azt mondták, hogy a csütörtök késődélutáni rendkívüli testületi ülésen Harkányért érdemérmet kapott id. Baksai Endre és id. Kecskeméthy Pál is (vagy ennek odaítéléséről döntöttek, ezt nem tudjuk egészen pontosan).

Ők a fideszes polgármester és az egyik fideszes alpolgármester édesapjai, és ez azért még a NER-Magyarországán, sőt Harkányban sem mindennapos eset. (Baksai Tamást neve hivatalosan Baksai Endre Tamás, de korábban is mindig Baksai Tamásként szerepelt lapunkban, illetve a médiában, már akkor is, amikor első alkalommal indult el a harkányi polgármesteri tisztségért Imri Sándor polgérmester ellenében.) 

Megjegyezzük, hogy leheteséges, sőt egészen bizonyos, hogy a két kitüntetett idős ember megérdemli a címet, és még az is lehet, hogy a két leginkább érintett képviselő-testületi tag nem szavazott a saját édesapja díjáról. Ugyanakkor egészen biztosan vannak olyanok, nem is kevesen, akik azt gondolják, hogy ebben az esetben a helyesebb út az lehetett volna, ha nem hozzák a saját családtagjaikat ebbe a helyzetbe, mert ez a hír az elismerés és a tisztelet mellett biztosan kap olyan keserű mellékízt, kommentárt is – amint az a szerkesztőségünkhöz érkezett olvasói jelzésekből is látszik is ?, amelyre nem szolgáltak rá a kitüntetettek.

KategóriákPOP