Orbánt talán még sosem védték ennyien, mint vasárnap, Nagykovácsiban, egy kastélyavatáson. Gyakorlatilag egy futballcsapatnyi ?több, mint testőr? plusz az elmaradhatatlan (nem hivatalos) miniszterelnöki fő-testőr Havasi Bertalan (hivatalos minőségében Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár).

Az Index videós cikkét szemlézzük, de a felvételen látható, hogy más újságírókat is távol tartottak, sőt, gyakorlatilag arrébb raktak fizikailag. Orbánt amúgy szerencsére a kutya sem akarja bántani, csak és kizárólag a még maradék független hazai újság és hírportál újságírói, és nagy, világszerte ismert lapok magyarországi tudósító kérdezték volna, őket kellett ezúttal is távol tartani.

A cikk a hirdetés után folytatódikOrbán Viktor viszont láthatóan egyre jobban alakítja az idősödő, érinthetetlen vezető alakját, és egyre inkább lubickol ebben a szerepben. Minde jel arra utal, hogy Orbánék még inkább ellenségesen viszonyulnak a független sajtóhoz, és próbálják egyelőre békés vagy félig békés módszerekkel távol tartani annak munaktársait.

Pedig azt azért, most még talán egy közepesen vérmes Fidesz-szavazó is belátja, hogy az még oké, hogy nem ad minden nap, vagy minden egyes nyilvános szereplésén, és fűnek-fának interjút a miniszterelnök, de az, hogy egyes orgánumoknak egyáltalán nem válaszol egy kérdésére sem, és hosszú évek óta nem ül le interjúra bizonyos újságokkal, majd szemrebbenés nélkül azt hazudja róluk, hogy fake news-gyárak, az több, mint tűrhetetlen. Főleg, hogy azt mondta magáról, hogy a három-harmad miniszterelnöke lesz.

KategóriákPUNK