Habár előtte is volt több nagyon okos, jó beszéd, sőt fontos dolgok is elhangzottak, de akkor lett igazáb izgalmas az anyák napi pécsi demonstráció, amikor a mintegy nyolcszáz résztvevő, a tüntetést szervező pécsi holland, Simon Wintermans előéneklésével, közösen elénekelte a magyar himnuszt.

Akkor kezdődött ugyanis a pécsi nyomtatott kormány- és lakájmédia rengeteg példányának méregtelenítése. Nagyon hatásos volt, s körülbelül így képzel el az ember egy XXI. századi tüntetést egy volt kulturális fővárosban, olyan közegben legalábbis, amilyenben élünk, illetve amely ellen tüntettek vasárnap Pécsett.

A cikk a hirdetés után folytatódik 

 

Többen is felszólaltak előtte, például maga a szervező, Simon Wintermans, de Füsti Molnár Éva színésznő, Lukácsi Katalin volt KDNP-s aktivista, és Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője is. Utóbbi például azt mondta, hogy 80 milliárdot költött a kormány a köztévére, 80 milliárdot a  Soros-plakátokra és a bevándorlás-ellenes kampányra, ehhez a közpénzből elköltött 160 millióhoz képest a Soros Györgyhöz köthető alapítványok egymilliárdos magyarországi támogatása ellen emelt szót a kormány.

Az egész tüntetést érdemes végignéznie annak tehát, aki nem volt ott, vagy nem látta a Facebookon a Szabad Pécs élő közvetítését, de a lakájmédia méregtelenítése a videó végén látható (1:12-től kb.). Egyebek mellett azt követelték a tüntetők, hogy legyen vége a gyűlöletkeltésnek, kapjon szót a pécsi önkormányzat lapjában az ellenzék is, és távolítsák el a posztjáról a Pécsi Hírek főszerkesztőjét, s vonják felelősségre a lapot kiadó cég vezetőjét.

 

 

 

 

A pécsi városháza elé szórták a veszélyes hulladékot tároló edényekből az általuk (is) finanszírozott, vagy hirdetésekkel támogatott “propagandalapokat” – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

 

Az összegyűjtött újságokat összegyűjtik a védőruhás segítők – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs 

KategóriákMETÁL