Furcsa  „magyarázatát” adta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képvielője hétfőn annak, amiket egy belső LMP-s megbeszélésen mondott. Azt ti., hogy úgy írta alá a kampánytanácsadójukkal, Ron Werberrel kötött megbízási szerződést, hogy neki akkor még nem volt jogosultsága azt megkötni. És, hogy tudta azt is, hogy a korábban az MSZP kampányát is segítő szakember ezt nem tudhatta, sőt, semmi oka nem volt kételkedni abban, hogy nem egy arra jogosult személlyel írnak alá szerződést.

Lényegét tekintve ugyanazt mondta, és ezzel erősítette meg a Szabad Pécs korábbi értesülését Ungár Péter volt újságírónknak, Katus Eszternek a 7300.hu-n, amit a botrány kirobbanása után írtunk. Azt tudnillik, hogy habár a Magyar Narancs által kiszivárogatott korábbi felvételen Ungár arról beszélt, hogy később majd lehet azzal védekezni, hogy nem érvényes a szerződés, ha elszámolási vitájuk lenne Ron Werberrel, a kampánytanácsadó éppenhogy érvényesnek tartja a szerződését. Merthogy valóban lett is elszámolási vita a parlamenti párt és Werber közt, miután a tanácsadó még a választás előtt megszakította a kapcsolatot az LMP-vel, és még követel megbízási díjat az LMP-től.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉs mint írtuk is, habár Ungár Péter körül a botrány után forr a levegő, és temetik politikusként, nagyon érdekes jogi helyzet, hogy Werber a szerződést érvényesnek tekinti, ami kifejezetten jól jöhet Ungár Péternek a kirobbant botrány után.

 

 

És mint a interjújából kiderült, ez az érv valóban elhangzik az LPM politikusa szájából. Amúgy ettől függetlenül még igen érdekesnek nevezhető az – már ha láttuk és hallottuk a kiszivárgott videón elhangzottakat –, amit Ungár mond:

„Az a nagyon szerencsétlen és hülye mondat egy belső LMP-s kampányértékelő fórumon hangzott el. Nagyon restellem az egészet és nem is akarok mentegetőzni, de azt tudni kell, hogy bármi is hangzik el a videón, valójában nem jártam el jogszerűtlenül, és ezt maga Werber úr is elismerte az általa indított perben”.

 

Korábbi, fent már hivatkozott cikkünkben megszólalt az a DK-tag fiatalember, aki feljelentést tett Ungár Péter ellen a kiszivárogtatott videó miatt. Ahogyan ajánljuk a 7300.hu-ra hétfőn felkerült teljes interjú elolvasását is, mert nem csak a botrányról van benne szó érdekesen, hanem más, fontos ügyekben is megkérdezték a politikust.

KategóriákMETÁL