A büntetőper csütörtökön reggel kezdődik, a Pécsi Járásbíróság az első tárgyalást tartja ma.

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt kell bíróság elé állnia egy, daganatos megbetegedésben és más gyógyíthatatlan betegeségben szenvedő gyermekeket segítő, és gyermekhospice-szolgáltatással is foglalkozó alapítvány vezetőjének.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz első fokú bírósági eljárás első tárgyalási napját tűzték ki csütörtökre. Az alapítvány kuratóriumi elnökét 22,5 milliós hűtéen kezeléssel vádolják.

Mint azt a Pécsi Járásbíróság honlapján nyilvánosan is elérhető bírósági jegyzékből tudni lehet, az alapítvány célja a rosszul felszerelt betegellátó intézmények, kórházak, klinikák gyermekosztályainak támogatás, orvosi műszerek felújításához, újak vásárlásához támogatás nyújtása, a berendezés korszerűsítése a hosszabb ideig ágyhoz kötött beteg gyerekek komfortérzetének emelése. Mindemellett támogatások igénybevétele és nyújtása, a célok megvalósítását segítő eszközök felkutatása és a beteg gyerekek szállítása.

Az ügyészség szerint az alapítvány kuratóriuma csak névleg működött, tényleges üléseket nem tartott, a vagyon felhasználásával, az alapítvány működésével kapcsolatos döntéseket a vádlott hozta meg.

Az alapítvány bankszámlái felett a vádlott rendelkezett, a számlákhoz tartozó bankkártyákat is ő kezelte.

A vádhatóság feltételezése szerint a vádlott 2015 februárjától 2016 decemberéig terjedő időszakban vagyonkezelői kötelezettségét megszegte azzal, hogy a kuratórium döntése nélkül az alapítványi célokkal nem összeegyeztethető kifizetéseket teljesített részben az alapítvány bankszámláiról történő átutalással, részben készpénzzel. Ennek során a megvádolt nő a gyanú szerint az alapítványnak – külföldi tanfolyamainak és márkás ruházati cikkeknek a kifizetésével – összesen 22 millió 588 ezer forint kárt okozott.

KategóriákMETÁL