Egy letűnt kor pusztuló emlékműve és csodás easter egg, arra vészhelyzetre, ha éppen lemerült a telefonod a belvárosban.

Messziről kicsit úgy néz ki mintha lehányták volna (ki tudja..), de a címlapképen bizony egy érintőképernyős információs terminál látható, amiből 2013-ban 7 db-ot helyeztek ki Pécs turisztikailag kiemelt helyszínein. Elvileg turisztikai információkat jelenít meg, de amióta fotózgatom (azaz néhány hónapja, amikor arra járok és éppen eszembe jut) még sose működött.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzóval ilyenből elvileg van hat másik, de a Széchenyi téri példány, annyira szem előtt van és annyira beolvadt a városképbe az évek során, hogy a városlakók közül sokan talán teljesen el is feledkeztek róla. Kicsit úgy tűnt, hogy az üzemeltető is. Az Irány Pécs! Nkft.-nál telefonos érdeklődésünkre annyit árultak el, hogy tudnak a problémáról, és éppen a napokban merült fel a terminálok felfrissítésének a terve. Tavasszal újrafóliázás is jöhet. A cég tájékoztatása szerint a többi egység működik, ennek is “csak” az internetkapcsolatával van a gond.

Ami az információra éhes turistáknak átok, az másnak szórakozás: az offline állapotnak köszönhetően remekül el lehet szórakozni egy kicsit a géppel. Nem egy GTA5, de itt egy videó arról, hogy a Google Chrome kis játékával hogyan lehet elcsapni néhány percet a Széchenyi téren.

Kérdéses persze, hogy manapság, amikor mindenkinek a zsebében lapul az információs szupersztráda, mégis mi szükség van egyáltalán egy ilyen készülékre. Lehet, hogy tényleg csak ennyi.

KategóriákPOP