Olvasói fotót kaptunk, amin a parkoló autóktól zsúfolt Dóm tér látható. Az egyházmegye szerint a felújítás alatt álló területen a Székesegyházba, liturgikus eseményekre érkező hívek továbbra is parkolhatnak.

Február 11-én 10 órakor, azaz ma délelőtt jubileumi misét tartottak a Székesegyházban Mayer Mihály, az egyházmegye nyugalmazott főpásztora (1989–2011), püspökké avatásának 30. évfordulóján. Ennek kapcsán az egyházmegye oldalán két cikk is megjelent (1, 2), mi azért ideteszünk egy harmadikat is.A misére érkező hívek jelentős része autóval közelítette meg a létesítményt, és sokan a felújítás alatt álló téren parkoltak. Az egyházmegye szerint a normál autós terhelésre is méretezve lett a svéd gránit burkolat, így ebből adódóan nem keletkezhetnek problémák. (Olvasónk nem is ezt, inkább a látványt nehezményezte ezen a turisztikailag frekventált, és jelentős részben közpénzből felújított helyen – szerk.)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától bruttó 600 millió forint céltámogatást kapott az egyházmegye a pécsi Dóm-tér felújítására (tervezés, kivitelezés, alapanyag beszerzés) még 2016-ban. A közbeszerzési értesítő szerint nettó 340 millió forintos ajánlatával a Pécsi Építő és Tatarozó Kft. pályázott a kivitelezési munkára sikeresen, és ha nem áll elő semmilyen váratlan fordulat, akkor szerződés hatályba lépésétől 10 hónapjuk van átadni a kész teret, azaz tavasszal.

KategóriákMETÁL POP