Tőkét emeltek a Fradi labdarúgócsapatát fenntartó Ferencvárosi Labdarúgó Zrt.-ben. Az ügylet alapján a Fradiban a saját klubjukat több mint 3000 milliárd forintra értékelték.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ez alapján pedig a társaság Magyarország második legértékesebb cége, a sportban pedig az egész világon nincs párja – írja az ügyletről beszámoló G7.

A cégiratok szerint a vállalat közgyűlése február közepén döntött arról, hogy két darab, egyenként ezer forintos névértékű részvényt bocsát ki, és ezzel 20 007 000 forintra növeli a cég alaptőkéjét. A részvényeket lejegyző Ferencvárosi Torna Club azonban nem ennyit, azaza nem összesen kétezer forintot fizetett ki a 0,01 százalékos tulajdonrészt megtestesítő papírokért, hanem 300 milliót. Azaz egy ezer forintos névértékű részvényt (amilyenből több mint húszezer van a cégnek) 150 millióért jegyeztek le.

Ezzel a tranzakcióval pedig, írja a G7, nagyjából 3001 milliárd forintra értékelték a Fradi labdarúgócsapatát.

Ezzel az FTC-t működtető cég az OTP után a legértékesebb lenne, megelőzve az emígyen „harmadik” MOL-t, és valamivel értékesebb lenne a Manchaster United-nél, a Real Madridnál és a Barcelona futballcsapatát működtető cégnél is.

Már, ha a tőkeemelés piaci alapú tranzakció lett volna, de nyilvánvalóan nem az volt. A lépésre a G7 szerint minden bizonnyal azért került sor, mert a Fradinak forrásbevonásra lehetett szüksége. A cég a lap megkeresésére nem kívánt reagálni.

KategóriákPOP