Közel 120 poszterből álló tablókiállítás látható Pécsett a Széchenyi téren, március 29. és április 11. között.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) valamint a Baranya Megyei Mérnök Kamara szervezésében „Formáljuk a jövőt, átalakítjuk a világot” címmel kültéri kiállítás nyílt pénteken.

A cikk a hirdetés után folytatódik2018. évet az Építőmérnökök Európai Tanácsa (ECCE) az Építőmérnökök évének nyilvánította. Az elmúlt év őszén Budapesten indult nagyszabású rendezvénysorozat regionális állomásaiban idén tavasszal Pécsre érkezett. A szabadtéri kiállításon egy több ezer éves szakma, a 200 éves nemzetközi szervezeti együttműködés apropóján, bemutatja a hazai legfrissebb építőmérnöki teljesítményeket.

Carl Andre-t idézve, „a formák feltűnőek – a szerkezetek ellenállóak” lehetne a mottója a plakátkiállításnak, ami bepillantást enged a design mögé. Gyakran összetévesztjük az építész és építőmérnöki szakmát, a kiváló mérnöki létesítményeket bemutató tablósorozat betekintést ad nemzetközi színvonalú mérnöki konstrukcióba, technikai megoldásokba, a tervezés, kivitelezés fázisain át, egészen a kész, megvalósult létesítményekig, ezzel a rejtett minőség láthatóvá válik.

Gyakorló mérnökök és az egyetem oktatói tárlatvezetést adnak, iskolás csoportokat bejelentkezés alapján játékos gondolkodásra hívnak, melyen akár kipróbálhatók és összemérhetők az építész és építőmérnök készségek is.

A Szabad Pécs megjegyzése

A tablókon hiába kerestük az egyes projektben érintett megbízók, építészek, tervezők és kivitelezők nevét, talán ezt is jó lett volna feltüntetni.

KategóriákJAZZ