A Momentum országjáró valóságkampánya Pécsre ért. Fekete-Győr András és Nemes Balázs beszélt a párt európai választási célkitűzéseiről – és az önkormányzati választások előkészületeiről.

A Barbakán téren állt meg a Momentum kampány-teherautója szombat délután Pécsen. Még egy napig több helyen bukkanhat fel a város különböző pontjain, aztán folytatja útját más településekre. A momentumos aktivisták nem csak az európai választásokon való részvételre buzdítanak, hanem továbbra is gyűjtenek aláírásokat. Mivel a párt a szavazóíveken biztosan rajta lesz, így most már “csak” annak érdekében lehet aláírni, hogy Magyarország is csatlakozzon az európai ügyészséghez.

A cikk a hirdetés után folytatódikNemes Balázs elmondta, hogy az európai választásokon való induláshoz szükséges aláírásokat 700 aktivistájukkal 48 óra alatt összegyűjtötték. Ehhez nagy mértékben járultak hozzá a vidéki szervezetek: a nagyobb városokban kb. 1000-1000 támogatói aláírást tudtak begyűjteni ennyi idő alatt. “A kampányunk során arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy naponta nagyjából 2 milliárd forint jön hozzánk, amit sajnos nem jól költ el az ország” – mondja a Momentum európai parlamenti képviselőjelöltje. A párt szerint nem vadászkastélyokra, magánrepülőzésre és 40 cm magas kilátókra, hanem kórházakra, iskolákra és munkahelyekre kellene költeni a forrásokat.

Fekete-Győr András szerint az elkövetkező hat hétben két fontos kérdésre szeretnének választ adni. Az egyik, hogy miért menjenek el szavazni a választók? A másik, hogy miért pont a Momentumra szavazzanak? Az elsőre az a válasz, hogy Orbán Viktor miatt veszélyben vannak a hazánkba érkező uniós források, mivel azokat, úgy tűnik, hogy a jogállamisághoz fogják kötni. “Meg kell mutatnunk, hogy Orbán nem egyenlő Magyarországgal” – mondta a Momentum elnöke. Fekete-Győr szerint a magyarok egészségébe, tudásába és munkájába kellene fektetni a pénzt. “Ez a Momentum országvíziója, ha ezek rendben vannak, akkor nem fogják elhagyni az országot az emberek” – tette hozzá.

A párt kampánystratégiája kapcsán a párt elnöke elmondta, hogy közterületi hirdetés csak a Fidesznek, a Mi Hazánknak és az MSZP-P-nek jutott. Közel 50 városba fog eljutni ez a mobilplakát, de utcafórumok és úgynevezett árasztások is lesznek. Utóbbin aktivisták nagy tömegét kell elképzelni, akik együtt pultoznak, szórólapoznak és kopogtatnak. Ezen kívül online hirdetési stratégiával készülnek.

A Szabad Pécs kérdésére Fekete-Győr András a közelgő önkormányzati választásokra való felkészülés kapcsán elmondta, hogy mindig is fontos volt a vidéki szervezeteik építése. Pécs ebből a szempontból erős bázisnak számít, jelenleg 70 tagjuk-aktivistájuk van helyben. Nemes Balázs azt is hozzátette, hogy a Momentum éppen ezért látható, még annak ellenére is, hogy kevesebb a pénzük, mint a többi pártnak.

A legfrissebb előrejelzések szerint a párt átlépheti az 5%-os küszöböt, azaz egy képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. A Momentum listavezetői: Cseh Katalin, Donáth Anna és Nemes Balázs.

KategóriákMETÁL