Kövér László a Magyar Országggyűlés elnöke, nem is az első ciklusát viszi ebben a minőségben. Érthetetlen, miért szólt be Áder Jánosnak, a saját pártja által kinevezett magyar államfőnek, aki már nem is az első ciklusát tölti államfőként.

Kövér László karakán politikus, nem arról híres, hogy a véleményét ne mondaná el, és hogy ne menne szembe akár egy-egy ritka alkalommal ilyen esetben akár a pártjában főcsapásnak nevezhető állasponttal is. Időnként egy kívülálló (nem fideszes) számára kifejezetten szimpatikusan, máskor meg nagyon nem. Ettől még az egyik legerősebb, legmegbízhatóbb, leglojálisabb fideszes politikus, akit ismerünk.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉrthetetlen megjegyzést tett azonban a minap Kövér egy siófoki EP-választás előtti fórumon, amit a 444 szúrt ki. Azt mondta ugyanis egy friss felmérés eredményét – miszerint Németországban az emberek 32 százaléka már a klímaváltozást tartja a legfontosabb kérdésnek, a bevándorlás pedig csak 31 százalékon áll – idézve, hogy  ez a “független és pártatlan média agymosó hatása” miatt van.

Szóval egy kicsit ferdítettünk a címben, de nem (elsősorban) a (remélt) kattintásgeneráló hatás miatt, hanem hogy arra világítsunk rá, milyen jó, ha egy politikus tényleg átgondolja, hogy mit is mond.

Az sem elhanyagolható körülmény ugyan, hogy a saját eltántoríthatatlan szavazóik egy része is igenis komolyan veszi a klímaváltozást, és azt, hogy az mivel járhat, és ha körülbelül lehülyézi, leagymosottazza a T. Ház T. Elnöke a saját hardcore rajongóit is, az biztosan nem oké. De éppen a klímaváltozással kapcsolatos félelmeket és érveket támadni (csak mert most Mr. Trumpnál járt Orbán Úr), miközben a ?saját államfőnk? éppen ezt tartja évek óta annak a kiemelt témának, amiről szerinte köztársasági elnökként feszt beszélni és előadásokat kell tartani, az nem túl szerencsés.

Még akkor sem, ha Áder a bevándorlásról is nyilvánvalóan beszél, és Kövér nem azt mondta, hogy a klímaváltozás az smafu, csak hogy az ő ízlése szerint kb. hülye az, aki azt fontosabb problémának tartja, mint a bevándorlást.

Vagyis eléggé mellé ment ez most, kivéve, ha éppen Ádernek akart ezzel üzenni. Mert akkor, jelentem, a célt eltalálta főtörzsörmester úr.

KategóriákPUNK