Nem csak a rosszat látjuk, ám. Épül is, szépül is a város.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Bővít az Aldi

Nem áruházból lesz több, hanem munkavállalóból, méghozzá az Aldi International Services Kft.-hez keresnek a mostani 25 főt foglalkoztató pécsi telephelyre további 50 főt. A cég vállalati kultúrájával a potenciális jelentkezők egy kávé mellett ismerkedhetnek meg június 4-én. Immár az új helyen, hiszen a Rákóczi úti épületet kinőtték, és a Bajcsy-Zsilinszky utcába költöztek. Erről a jó hírről az önkormányzati tulajdonban lévő PécsMa oldalán szereztünk tudomást, mivel minket nem hívtak meg 🙁

Átadták a mesefalat

Interaktív Mesefalat adtak át a pécsi gyermekklinika ambulanciáján. A Nevetnikék Alapítvány egyedülálló festészeti akciójának köszönhetően 8 hónap tervezés után, 5 szombati nap alatt, több mint 250 önkéntes és számos helyi vállalat bevonásával elevenedtek meg a gyerekklinika falai.

Fotó: Ruprech Judit -Nevetnikék Alapítvány sajtóközleménye

A pécsi gyermekklinika ambulanciáján évente 12 ezer gyerek fordul meg. Az itt ücsörgő, fájdalommal és szorongással küszködő gyermekek számára a feszültséget csak tovább növeli a várakozás, kivizsgálás, kezelés. A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei olyan megoldást kerestek erre a problémára, ami hosszú távon is tartós marad. Innen eredt az Interaktív Mesefal projekt ötlete.

A látványterveket Prell Anett, festőművész-grafikus készítette, aki a ?mecseki táj? témáját járta körül, és tervezte meg a folyosó falát. A környezetünket körülölelő állat- és növényvilág jelenik meg rajta, az orfűi malom, a sárkányforrás, az égervölgyi tó és egyéb helyi sajátosságok szolgáltak ihlet-alapul. A falra szerelt játékokat Paller G. Péter hangszerkészítő tervezte és készítette.

Cégek fociztak össze 1,3 millió forintot

A Nevetnikék Alapítvány számára felajánlott összeg egy jótékonysági focitornán gyűlt össze, amelyet a fővárosi CMS jogi iroda szervezett. Az eseményen a Hauni, az UniCredit Bank valamint a BMW magyarországi képviselete vett részt. Míg az előbbiek pénzt, a BMW különféle tárgyi adományokat ajánlott fel. A pénzt ünnepélyes keretek között a mesefal átadóján vehette át az alapítvány.

Címkék:
KategóriákMETÁL