Ha nem is énekelte ki a sajtot Páva Zsolt és a Fidesz szájából Kővári János, az ÖPE pécsi polgármesterjelöltje, olyan módon ment neki Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelöltnek a sétatéri fák kivágása kapcsán, hogy arra a Fideszben is csak csettintenek. Péterffy Attila most röviden reagált, egy közleményt eljuttatva az eset miatt az elhangzottak miatt az őt megkereső Szabad Pécsnek, de részletesebb tájékoztatást is ígért.

Hatalmas közéleti és politikai botrány lett abból, hogy a pécsi városvezetés jóváhagyásával, uniós pályázatból úgy tervezik a pécsi világörökségi zónában lévő Cella Septichorát bővíteni, hogy mindeközben jónéhány ősfát vágnának ki a Sétatéren.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ügy miatt ismét sarokba szorult a Fidesz Pécsett. Az 1998-as leváltását követően 2009-ben éppen ezen a napon, azaz tíz éve újraválasztott Páva Zsolt pécsi polgármester egy, ilyen tisztségben megengedhetetlen minősítésekkel tarkított sajtóközleményt adott ki, amiről EZZEL AZ ÁLLEVÉLLEL kívántuk a véleményünket leírni.

A sétatéri fákkal kapcsolatos városvezetői döntés magyarázata helyett viszont nekitámadt Péterffy Attilának is, a Pécsi Hőerőmű egykori vezetőjének a biomassza blokk üzemeltetése során felhasznált mecseki fák kivágása miatt.

Mindezek után csütörtökön Kővári János, egy helyben politizáló szervezet, az ÖPE polgármesterjelöltje – a sétatéri projektet a védelmébe véve – is nekitámadt a független polgármesterjelöltnek, Péterffynek, hasonló okból.

A Szabad Pécs még csütörtökön délután, Kővári János sajtótájékoztatóját követően megkereste Péterffy Attilát, hogy reagáltassa az elhangzottakra, illetve, hogy beszéljen a mecseki fakivágásokról.

Péterffy Attila nemrég, pénteken délelőtt válaszolt a kérdéseinkre, de azt is írta, hogy hamarosan részletesebb választ is fog küldeni, most még csak röviden reagál az őt ért újabb támadasra.

A közleményt változtatás nélkül közöljök:

?Régóta tudtuk Kővári Jánosról, a volt fideszes politikusról, hogy nem civil és nem független, bár ezt mondja. A csütörtöki megnyilvánulása óta már az is egyértelmű, hogy tökéletesen tájékozatlan a pécsi fűtőerőművet, a város távhő-ellátását illetően, bár ennek ellenkezőjét igyekezett elhitetni. A civilséggel és az energiaügyekben hangoztatott jártassággal el is fogytak az őt a Fidesztől látszólag megkülönböztető jegyek. Ahogy a Fidesz tízéves pécsi uralkodásán, úgy Kővári Jánoson is éppen ideje továbblépni és olyan szakemberek kezébe adni Pécs vezetését, akik valóban tudják, miről beszélnek. A részleteket hamarosan elmondom, egyelőre legyen elég annyi: ha Kővári János csütörtökön Pécs távhő-ellátásából vizsgázik, arra a leggyengébb iskolában is azt mondják: ?Üljön le Fiam, egyes!?

KategóriákMETÁL