Visszautasította a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) elnöksége Mellár Tamás független országgyűlési képviselő azon kijelentését, amely szerint “pénzelosztó helyként” működött volna bármikor is az egyesület.

Az elnökség szombati közleménye szerint “a PVSK közössége” mély megdöbbenéssel értesült a kijelentésről, amelyet felelőtlennek és sértőnek neveznek. A PVSK elnöksége felszólította Mellár Tamást arra, hogy “rosszhiszeműen sugalmazó nyilatkozatát” 72 órán belül vonja vissza, vagy ha a kijelentését megalapozottnak tartja, tegye meg a szükséges jogi lépéseket.

A cikk a hirdetés után folytatódikA közlemény szerint a klubelnökség nyugodt szívvel áll minden vizsgálat elé. “Megértjük és elfogadjuk, hogy kampányidőszak van, de tisztelettel kérjük képviselő urat, hogy a jövőben tartózkodjon attól, hogy politikai számításból a civil szféra képviselőit zaklatja és eszközként használja” – zárul a közlemény.

Az ügy előzménye, hogy Mellár Tamás pécsi független országgyűlési képviselő a Klubrádióban és az ATV-ben is azt nyilatkozta, hogy az olyan sportegyesületek, mint a PVSK “azok mindig ilyen pénzelosztó helyek”.

Hogy Mellár Tamás mire alapozza állítását, nem tudjuk, de az tény, hogy a PVSK sporttelepén zajló nagy centenáriumi fejlesztésben jelentős szerepet játszik a NER egyik nagy kedvence, Benik Balázs volt rallibajnok cége, a B Built & Trade Kft., ami a kosárlabda munkacsarnokot építi a Verseny utcában. Felsorolni is nehéz, hogy Benik cége, amely dolgozott Bánki Erik fideszes politikus felesége cégének is, mennyi pécsi és baranyai közbeszerzés nyertese volt az elmúlt években, legutóbb például a PMFC új akadémiájának kialakítását bízták rá.

Orbán Viktor 2017 szeptember elején személyesen is látogatást tett a PVSK sporttelepén, azt követően jelentették be, hogy a száz éves fennállását ünneplő klub állami milliárdokat kap létesítményfejlesztésre.

KategóriákMETÁL