Hosszú ideje van már Magyarországon Pride, ám jó ideje a napokban megrendezett, idei Pride volt az első, amikor a demonstrálók kordonok nélkül vonulhattak. Jövőre Pécsett is lehet Pride, amely az ország első vidéki felvonulása lenne a szexuális másság elfogadásáért.

A melegek és más szexuális kisebbségek egyenlő jogaiért küzdő és kiálló mozgalmak évenként egy alkalommal tartanak Pride felvonulást azokban az országokban, ahol nem tiltják be vagy lehetetlenítik el.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécsett már tavaly és idén is rendeztek LMBTQ-napokat, és a szervezők most azt jelentették be, hogy jövőre, az országban elsőként vidéken Pécsett is tartanának Pride-ot. A tegnap a Facebook-on megosztott hírt a HVG is kiszúrta.

A szervezők azt írták, hogy

„a pécsi LMBTQ+Napok és a 2019 – es Budapest Pride is arra ösztönöztek minket, hogy alig egy év múlva megszervezzük az első vidéki LMBTQ+ felvonulást, a Pécs Pride 2020 Fesztivált! Rendkívül sok inspirációt kaptunk a budapesti Pride – on, így szeretnénk egy élményekben gazdag, programokban dús, és emberekből sokféle eseménysorozatot létrehozni. Gyertek, és gondolkodjunk, tervezzünk együtt: legyél részese Te is Magyarország első vidéki Pride fesztiváljának!”

Fotó forrása: Diverse Youth Network Facebook-oldal
Címkék:
KategóriákMETÁL