Péterffy Attila tegnap és ma újabb négy ellenzéki képviselőjelöltet mutatott be.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az ellenzéki szövetség polgármesterjelöltje, Péterffy Attila Facebook oldalán tegnap a 13-as választókerület képviselőjelöltjével kezdte a sort. A régi Kertvárost, Postavölgyet, Nagyárpádot, a Lahti utcát, és a Malomvölgyi Szociális Otthont magába foglaló körzetben a 23 éves Csaba Istvánt indítja a Mindenki Pécsért Egyesület. A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hallgatójáról Péterffy azt írja, hogy tizenhét éves kora óta elhivatottan foglalkozik a közélettel és a helyi közösségekkel, az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas pécsi vezetője és országos elnökségi tagja. Fideszes ellenfele Kövesi Mária lesz.

Csaba István és Péterffy Attila

A Diána tér és környéke valamint a Littke József utca alkotja a 14-es választókerületet. Itt Schmuck Roland indul a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben. A 38 éves közgazdász, egyetemi adjunktus 2010 és 2014 között már volt az MSZP önkormányzati képviselője. Bizottsági tagként részt vett a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság, valamint a Népjóléti és Sport Bizottság munkájában. A fideszes koalíció ebben a körzetben Tóth Róbertet indítja.

Schmuck Roland, a 14-es körzet ellenzéki jelöltje

A 15-ös választókerület a következő köztereket foglalja magában: Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ környéke, Maléter Pál út déli része, Viktória utca, Berek utca, Varsány utca, Csorba Győző utca, Dóra utca, Erika utca, Kamilla utca. Itt Fürj Csaba lesz az ellenzék képviselőjelöltje. Péterffy Attila Facebook-oldalán azt írja róla, hogy „mindig is figyelemmel kísérte a hazai politikai eseményeket, választásokat. Saját bevallása szerint, pécsi lakosként a város helyzetét és irányítását mindig kritikus szemmel nézte”. Fürj Csaba a 2014-es önkormányzati választáson a 9-es körzetben a Jobbik jelöltjeként indult. Fideszes ellenfele Kamarás Péter lesz.

Fürj Csaba, a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje a 15-ös választókerületben

A 16-os választókerület (Rózsadomb keleti fele, Eszék utca, Tildy Zoltán utca egy része) ellenzéki képviselőjelöltje Bognár Szilvia lesz. Dolgozott a helyi sajtóban riporterként, valamint az uniós projektek és a helyi közösségi közlekedés szolgáltatójának szóvivőjeként, három gyermeke van. Újonc a helyi politikában. A Fidesz, a KDNP és az ÖPE Beke Zoltánt indítja ebben a körzetben.

Bognár Szilvia, az ellenzéki szövetség képviselőjelöltje a 16-os választókerületben

Péntekre a két utolsó pécsi körzet, a 17-es és a 18-as maradt, tehát még két név hiányzik az ellenzéki listáról.

Korábbi cikkeink a témában:

Pécs keleti része

Belváros, Mecsekoldal, Egyetemváros

Pécs-Nyugat

Illusztráció: Google.com/maps

KategóriákMETÁL