Sem képviselőjelöltje. Egy sem. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt azt írta, hogy nem akarja az országban túl sok helyen megzavarni az ellenzék egymás elleni küzdelmét, ezért csak nagyon kevés helyen indulnak el az őszi választáson.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Habár a kutyapárt közleménye elég világosan fogalmazott, lévén felsorolták azokat a helyeket, ahol indulni fognak (mert ebből van a /jóval/ kevesebb), és a rövid listán nem volt rajta Pécs, szerda este, biztos, ami biztos, megkérdeztük az egyik passzivistát. A válasz nem volt semmi meglepő, már a közlemény után: nem, valóban nem állítanak Pécsett polgármesterjelöltet, sem képviselőjelölti listájuk nem lesz, de még egy-két árva képviselőt sem indítanak el egyik körzetben sem.

Pedig a kisebb pártok (1-5%) közül ők teljesítettek a tavaszi EP-választáson a legjobban Pécsett. A kutyapártra a listán az urnákhoz járuló és érvényesen voksoló választóknak a 3,79%-a szavazott, az LMP-re 3,65%, a Mi Hazánkra pedig 2,65%. Egy viccpárttól a 3,79% talán nem jó, de nem is tragikus. Már csak az a kérdés, hogy ez a 3,79% hová fog vándorolni, de a jó hír, hogy ezt önök, az olvasók fogják eldönteni, meg a minket nem olvasók sem, akik szavaznak.

Az MKKP azt írta, hogy azértnazt mégis szeretnék, hogy legyen pár kutyapártos önkormányzati képviselő. Budapesten ezért négy kerületben indulnak, azokban pedig az összes egyéni választókerületben, vagyis 5 százalékos eredménnyel reális esélyük lesz bejutni az önkormányzati testületekbe a kompenzációs listákról. Budapesten a II., a XII., a XIV. és a XV. kerület az érintett.  Polgármesterjelölteket viszont nem indítanak sehol sem.

Emellett indulnak még Ajkán, ott is az összes egyéni körzetben és Bács-Kiskun megyében, megyei listán. Szombathelyen pedig az Éljen Szombathely!-el közösen.

Mint írták, “természetesen” a Holdon és a Szíriuszon is logikusnak tűnik a választási részvételük a nagy beágyazottságuk miatt, de ezeken a helyeken majd jövőre lesz a választás.

KategóriákPOP