Kiemelt cikk

Az Együtt visszalépteti képviselőjelöltjét Pécsett Mellár Tamás javára a Baranya megyei 1. számú egyéni választókerületben – olvasható az Együtt szerdai közleményében. A másikban viszont Berkecz lesz a jelölt.

A kormánypárt ugyanis már “a bevándorlásszervező irodák” elleni törvényalkotás lehetsőgéről beszél. Azért, hogy ne hozhassanak létre ilyen irodákat Magyarországon a „Soros-szervezetek” – írja a Magyar Távirati Iroda. Vagyis hát szellemekkel harcol most éppen a kormány, olyan lidércekkel, amelyeket maga teremtett meg.

A négy körzetből Baranyában csak kettő az MSZP-é, mert kettő a DK-é. Kiderült viszont, hogy a saját választókerületükben nem indítanak jelölteket mégsem.

Lépéseket tesz a malomvölgyi idősotthonban történtek miatt az érintett idős gondozott hölgy családja. Mindez aból a közleményből derül ki, amelyet a Szabad Pécshez juttatott el a Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában 2018. január 13. napján történtekkel kapcsolatosan az ügyben érintett gondozott és családja jogi képviselője, dr. Burrat Husam pécsi ügyvéd. FRISSÍTVE!

Pécsi önkormányzati ingatlanban tarthat a szokásos terembérleti díj (30 ezer forint) megfizetése ellenében a kormánykedvencnek nem mondható Transparency International  (TI) magyarországi szervezete nyilvános és ingyenes lakossági rendezvényt szerdán délután, a hírről elsőként a HVG számolt be. Még forróbb ez a hír attól, hogy a polgári aktivizmusról és állami korrupcióról szóló fórum másik szervezője a Páva Zsolt polgármester, Hoppál Péter és (eddig hallgatólagosan) Csizi Péter országgyűlési képviselők által Soros-kampányközpontnak bélyegzett pécsi Emberség Erejével Alapítvány.

Kiegészítette hétfőn közleményét a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott pécsi Malomvölgyi Szeretetotthon. Azt kérik, ne általánosítsanak a rossz példa alapján! A botrányos esetben érintett három dolgozót elbocsátották.

Szakad le a város, hiszen nem tudja ott tartani a jövő értelmiségét, ezért halálra van ítélve – nyilatkozta tavaly novemberben az Azonnalinak Lovasi András.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a fotók a pécsi Malomvölgyi Szeretetotthonban készültek, amelyet jelenleg a Baptista Szeretetszolgálat tart fenn, a pécsi önkormányzattal még évekkel korábban kötött feladatátvállalási megállapodás alapján.

A pécsi kulturális élet kiemelkedő, pótolhatatlan alakja 74 éves volt, csütörtökön hunyt el. Képzőművész, grafikus, fotós, animátor, a PTE Művészeti Karának egykori tanszékvezetője, az egykori Pannónia Filmstúdió animációs filmrendezője, majd a Pécsi Városi Televízió igazgató-főszerkesztője, a Pécsi Műhely egyik alapítója is volt.