Kiemelt cikk

2018. május 16., szerda 09:44

Keresztes László Lóránt lesz az LMP új társelnöke

Írta:
Keresztes László Lóránt a volt szocialista, most LMP-s országgyűlési képviselővel, Demeter Mártával, 2017-ben Pécsett, egy sajtótájékoztatón Keresztes László Lóránt a volt szocialista, most LMP-s országgyűlési képviselővel, Demeter Mártával, 2017-ben Pécsett, egy sajtótájékoztatón Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Hadházy Ákos megüresedett posztját kapja meg a pécsi városházi politikus, ezt gyakorlatilag kész tényként lehet írni, miután nincs más jelölt a posztra – ez utóbbi hírt a 444.hu írta meg.

Lapunk is írt már arról, hogy Keresztes László Lóránt lehet a társelnöki tisztségről lemondó Hadházy Ákos utódja. Az is biztos, hogy Keresztest az egy ciklust kihagyó Kóbor József váltja majd a pécsi közgyűlésben, miután a fiatal pécsi LMP-s politikus parlamenti mandátumot szerzette az LMP országos listájáról a T. Házba jutva.

Ezzel az LMP-ben tovább erősödik a pécsi lobbi, mivel Szél Bernadett is pécsi származású, márpedig a női társelnöki poszton ő újrázhat majd, neki sincsen kihívója ugyanis arra a tisztségre.

A hivatalos döntés még később lesz, az LMP ugyanis majd csak május 26-án és 27-én, Székesfehérvárott tartja az előrehozott tisztújító kongresszusát, a jelöltállítás folyamata azonban kedden este lezárult. Ugyanakkor elképzelhetetlen, hogy ne ők vezessék a következő években a pártot, és ne szavazzák meg őket, miközben ellenjelölt nélkül indulnak a tisztségért.