Kiemelt cikk

Babos Attila

Babos Attila

2018. június 17., vasárnap 16:03

Baranyaiak irányítják mostantól az MSZP-t

Tóth Bertalant választották meg a szocialista párt elnökének, ahogyan az egyébként várható is volt. Mesterházy Attila nem lett ismét első embere az MSZP-nek. Tóthra a kongresszus 56, Mesterházyra 46 százaléka szavazott. Alelnöknek azonban a hozzá, és egyébként elviekben Tóth Bertalanhoz is közel álló, volt komlói alpolgármestert, Szakács Lászlót választották meg a tisztújító kongresszuson.

Szeptembertől (várhatóan). Kaposváron. Az országban (most még) egyedülálló módon. „Keresztény értékrendű vezetés” szakirányú továbbképzési szak indul ugyanis várhatóan már ősztől. A részletekről hétfőn tájékoztatják a sajtót Kaposvárott.

Ibsen és Brecht, azaz a kolozsváriak és a budapesti Katona József Színház alkotógárdája örülhetett. Szombaton véget ért a XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó. Az pedig már korábban  kiderült, hogy jövőre is lesz POSZT, az új kulturális kormányzat is Pécsett szeretné látni a jövőben is a legfontosabb magyar színházi seregszemlét.

Illetve öt centi híján kétmétereset. A kovácsszénájai tóból hajnali négykor emelték ki a nem mindennapi halat, értesült a hírről a Szabad Pécs.

A Pécsi Tudományegyetem adott ki erről sajtóközleményt, Azt írták, hogy fertőző tüdőtuberkulózist (tbc) mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását. Volt már ilyen a közelmúltban Pécsett, akkor is egyetemista kapott tbc-fertőzést.

Két másik autót is érintett a tűz, azokban is keletkezett anyagi kár.

„Tegnap este megszületett kisfiúnk Lovasi Álmos Fülöp (...) Mindenki jól van. Végtelenül boldogok vagyunk... És köszönjük azt a rengeteg szeretetet, érdeklődést, amit kaptunk Tőletek ezalatt a 9 hónap alatt!" – írta szerdán Facebook-oldalán Lovasi András rockzenész.

És valóban rendkívüli címlapsztori az bárhol a világon, ha egy ismert nagy cég  felmondott dolgozói visszaélésekről és megaláztatásokról beszélnek egy videóban, nevüket, arcukat is vállalva.

Így azok, akik elbotolnának a repedésekben, most majd könnyebben észrevehetik azokat. Amúgy "a Rókus-dombon dúló turbóvakondok miatt", annak csak a közelében találkoztak.

Elképesztő vihar volt az éjjel az országban, amely több megyében is jelentős áramkimaradást okozott. Baranyában is több fát csavart ki a szél, és egyelőre nem meghatározható az anyagi kár sem, amit az özönvízzel érkező vihar hagyott maga után. A Szabad Pécsnek egy szemtanú arról számolt be, hogy Pécs főterén egy ember elesett a viharban, majd elsodorta a hegyoldalról lezúduló víz.

1. oldal / 106