Kiemelt cikk

Babos Attila

Babos Attila

Tájékoztatást küldött a pécsi önkormányat a szállópor koncentrációjával kapcsolatban. Szó szerint közöljük.

Nem várták már meg a hosszú hétvégét Pécsett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pécsi gerillabuszmegállójának az elbontásával. Igazából ez várható is volt az előzmények miatt.

Kilencvenkilenc új érdekeltségig jutott csak az ország géniusza (csak az országé?). Szóval a hangok, miszerint Orbán legfőbb oligarchájának a magyar nemzeti tőkésosztály legfénylőbb csillagának gazdagodása problémás lenne, meg kérdéses a háttere stb., az mind-mind lárifári.

Két rendbeli, társtettesként elkövetett rágalmazásban találta bűnösnek a napokban a Pécsi Járásbíróság Kapitány Gergelyt, az OKPécs főszerkesztőjét, Páva Zsolt korábbi kampányfőnökét, illetve öt volt Zsolnay-dolgozót – értesült a hírről a Szabad Pécs. Egy, tavaly év elején közölt, ám azóta a netről eltüntetett videóban a volt dolgozók a gyár tulajdonosát, Bachar Najarit, és igazgatóját, Treitz Ferencet vádolták meg (beazonosítható módon), egyebek mellett lopással. Illetve más egyéb terhelő dolgokkal, például a dolgozókkal szembeni rossz bánásmóddal. A próbára bocsátás időtartama egy év.

Pécsi születésű, és "élvonalbeli tapasztalatokkal is rendelkező" a Munkás új vezetőedzője. Vas László irányítja mostantól a PMFC NB III-as labdarúgócsapatát. Megbízatása egyelőre az őszi bajnoki szezonból hátralévő hat mérkőzésre szól, azaz megbízott vezetőedző – olvasható a hír a PMFC honlapján.

Ezt a csütörtöki közgyűlés végén mondta el Kunszt Mártának, a DK-képviselő kérdésére válaszolva a pécsi polgármester.

Mint talán tudják, Lázár János most már a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos (is). Ebbéli minőségében ez volt az első nyilatkozata. Erre mondják, hogy erős belépő.

Már a csütörtöki cikk címe is zseniális: „Nem hozták el a Tiszát Pécsre, elbontják a viccpárt pécsi építményét”. Az tehát igaz, hogy az MKKP pécsi Ágoston téri buszmegállóját el akarja bontatni a pécsi önkormányzat. Hogy most tényleg volt-e Páva Zsolttól/pécsi polgármesteri titkárságtól a Biokomnak küldött levél a csütörtök hajnali elbontásról, nem tudjuk. A lényeg: ha így is volt, egyelőre, vélhetően a hírből keletkezett felháborodás és botrány miatt egyelőre meghátráltak. Ma végül nem volt hajnali bontás az Ágoston téren.

Megjelent ugyanis a(z) (park)építésre szóló kivitelezési pályázat is az európai közbeszerzési értesítőben. Mondjuk azt is közlik gyorsan, hogy erre azért még nincs meg a pénz. Igazából csak egy része nincs ám meg, és az is meglesz valószínűleg.

1. oldal / 125