Kiemelt cikk

Babos Attila

Babos Attila

A rácsok mögül is lehet bűnözni. Legalább 2,5 évvel tovább ülhet a börtönben az a 29 éves férfi, K. Z., aki, mint megírtuk, “dugi” SIM-kártyával felturbózott telefonnal csalt ki pénzt emberekből, miközben a rá kiszabott, több mint 4 éves börtönbüntetését töltötte.

Nyílt levelet írt Pécs polgármesterének, Páva Zsoltnak Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom pécsi alapszervezetének elnöke az Alföldi Róbert főszereplésével színpadra állított darab pécsi vendégszereplésének letiltása(?) miatt.

Fotókon (képernyőmentéseken) mutatjuk, milyen erős is lesz a program-, koncert- és fesztiválvárosnak is nevezhető Pécsett a május. És a végén még talán Alföldi Róbertet is láthatjuk a letiltott(?) darabban.

Ez szerdán a Pécsi Járásbíróságon is elhangzott, de korábban nem hivatalosan a Szabad Pécs is értesült erről, az ügy eddig széles körben nem ismert részletéről. Mint ismert, Sz. B. (33) tavaly nyáron több trafikot is kirabolt Pécsett, mielőtt rendőrkézre került volna.

Pécsett, a Harmadik Színházban vagy Szigetváron játszhatják el az Igenis, miniszterelnök úr című komédiát, értesült a hírről a Szabad Pécs. Mint azt lapunk tegnap megírta,  a napokban leállt a budapesti produkció pécsi vendégelőadására szóló jegyértékesítés.

Az ország egyetlen új független parlamenti képviselője, Mellár Tamás Baranya 1-es számú választókerületéből került be a T. Házba, Csizi Péter országgyűlési képviselőt legyőzve, aki végül listán sem jutott be a majd májusban felálló új magyar országgyűlésbe. Mellár Tamást amúgy tíz párt és politikai szervezet támogatta, de független jelölt volt. A Pécsi Stopnak adott interjújában a pécsi egyetemi professzor, a KSH volt elnöke azt mondta, hogy alulról építkezve kell harcolni, s nem a pártoknak kell megbuktatniuk a Fideszt.

A hírről a Szabad Pécs értesült. Nem indokolták, miért marad el a Kodály Központba szervezettt budapesti vendégelőadás, de azért sajnos sejthető. Kerestük a Zsolnay Örökségkezelőt is, de egyelőre nem válaszoltak. FRISSÍTVE!!

Forgalomba hozatallal elkövetett kábítószerkereskedés kísérlete miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség. A férfi éppenhogy belekezdett a drogüzletbe, de a rendőrség kapott egy fülest, és lecsapott rá.

Hoppál Pétert (Keszthelyi Jánost) néhány pillanatra elszédíthette az amúgy valóban szép egyéni politikai sikere, hogy nem kell felhagynia a nagypolitikával, és egyéni jelöltként beszavazták a választók a T. Házba. De azért, valljuk meg, ez az ellenzék nélkül nem sikerülhetett volna. Hoppál politikai trasht kezdett el tolni gyorsütemben a Facebookon. Véleményünk szerint egy országgyűlési képviselőnek az ilyesmitől érdemes lenne tartózkodni, pláne, ha még kulturális államtitkár is az illető. És ez a vélemény akkor is áll, ha netán a jövőben nem lesz újra államtitkár.

Olyan kormányellenes tüntetést tartottak Pécs főterén vasárnap este, amely sok szempontból különleges volt. A beszédek okosak, kulturáltak voltak, ráadásul úgy szóltak az újra hatalomra jutott kormány és annak politikája ellen, hogy közben a Fideszre szavazókhoz is szóltak, védelmükbe véve a szerintük megtévesztett embereket. A szervező egy olyan pécsi énekesnő volt, Fülöp Eper Flóra, akinek pénteki koncertjét amiatt mondták le még korábban, mert megszólította Karácsony Gergelyt az utcán, kampány-időszakban, édesapja videót is készített róla, amit feltettek a Facebookra.

1. oldal / 94