Breadcrumbs

Páva Zsolt polgármester távollétében Pécs két alpolgármestere, és Csizi Péter, az új pécsi irányító-tanácsadó testület vezetője mond beszédet hétfőn az október 23-i forradalom emlékére a baranyai megyeszékhelyen.  Az ellenzék fáklyás felvonulással felturbózott demonstrációt tart, és egy petíciót is kitűznek majd a városháza kapujára.

Múzeumi kiállítási tárgy helyett egy szeméttelepen lett kacat Pécsett egy Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész Szegények orvosát ábrázoló szobrából. A városvezetés viszont a szobor hollétéről való kérdésre azt írta az ügyet feltáró RTL Híradónak, hogy jelenleg biztonságos körülmények között tárolják az alkotást.

Kulcson történt mindez, azon a házfalon, ahol egy szemüveges Mona Lisa, illetve Bud Spencer és Terrence Hill is látható. És ahol egy éve még a miniszterelnök képmása volt látható.

Szárnyas Fejvadász. Iron Maiden. Las Vegas. Rock and roll. Elvis. A főnevek összefüggnek, és egy sűrű, különös történetben egy pécsi dobos-zenekarvezetőnél is találkoznak. Ő Trapp Andor, akinek ugyan nincs közös képe Harrison Forddal, pedig az amerikai filmsztár a jelenleg is a mozikban futó új Szárnyas Fejvadász-film magyarországi forgatása idején időről időre felbukkant a médiában, amint éppen „az utca emberével” szelfizett vidáman. Trapp Andornak azonban enélkül is egy életre szóló, maradandó élményt nyújtott, hogy feltűnhetett a szuperprodukcióban.

Az Index derítette ki, hogy az az ominózus lakossági fórum, amelyen állítólag inzultálták, leköpték és megrúgták Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterér, szeptember 25-én volt, a Roma Parlament szervezte, és a Wesley János Lelkészképző Főiskolán tartották. A szervezők és több résztvevő sem emlékszik inzultálásra.

Azok után, hogy a tavaly újranyitott pécsi állatkertben a látogatók egyik kedvence a lány borjúfóka elpusztult, az azóta magányos hím állat, Bonifác csütörtökön újra párt kapott.

Így határozta meg a civilség fogalmát Nagy Bandó András az Ökotárs Alapítvány KÖZöm? elnevezésű pécsi rendezvényén a Reggeliben csütörtök este.

LEKÖPTÉK, MEGRUGDOSTÁK, AZ ÉLETÉRE TÖRTEK! STOP! – ezzel a címmel posztolt bejegyzést a Facebookra Péterfi Judit, a HírTv műsorvezetője. Bogdán Lászlóról, Cserdi polgármesteréről mesélt benne, aki ezen a héten lesz látható a műsorában, és aki elég meredek dolgokat mesélt arról, mik történnek vele a hétköznapokban.

Szépen csordogál a pécsi közgyűlés. Berkecz Balázss (Együtt) azonban az elején készült egy molinóval. Sőt, nem csak ő, a pécsi Fidelitas tagjai is.