Breadcrumbs

Volt olyan ötlet (állítólag), hogy pécsi önkormányzati cégeket vonjanak be a korábbi Pécs Holding Zrt., azaz a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. alá, és erről már a csütörtöki közgyűlésen is szavazzanak. A cél papíron a spórolás lett volna, de többen tartottak attól, köztük a Szabad Pécs információi szerint a pécsi Fidesz-frakcióban ülők is, hogy az igazi cél az, hogy ne kelljen ezeknek a cégeknek beszámolniuk a pécsi közgyűlésnek, úgymond ne legyenek szem előtt.

Oda a „bezzeg-Zamárdi”: a közeli balatoni településeken, például Siófokon és Balatonföldváron volt szokás arra hivatkozni, hogy bezzeg Zamárdiban, ott ingyenes a parkolás és a strandolás. És így is volt – eddig. Eddig tudta tartani a „nálunk minden ingyenes” szlogent a Balaton Sound városa…

Tóth Bertalant választották meg a szocialista párt elnökének, ahogyan az egyébként várható is volt. Mesterházy Attila nem lett ismét első embere az MSZP-nek. Tóthra a kongresszus 54, Mesterházyra 46 százaléka szavazott. Alelnöknek azonban a hozzá, és egyébként elviekben Tóth Bertalanhoz is közel álló, volt komlói alpolgármestert, Szakács Lászlót választották meg a tisztújító kongresszuson.

Szeptembertől (várhatóan). Kaposváron. Az országban (most még) egyedülálló módon. „Keresztény értékrendű vezetés” szakirányú továbbképzési szak indul ugyanis várhatóan már ősztől. A részletekről hétfőn tájékoztatják a sajtót Kaposvárott.

Ibsen és Brecht, azaz a kolozsváriak és a budapesti Katona József Színház alkotógárdája örülhetett. Szombaton véget ért a XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó. Az pedig már korábban  kiderült, hogy jövőre is lesz POSZT, az új kulturális kormányzat is Pécsett szeretné látni a jövőben is a legfontosabb magyar színházi seregszemlét.

A Pécsi Tudományegyetem adott ki erről sajtóközleményt, Azt írták, hogy fertőző tüdőtuberkulózist (tbc) mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását. Volt már ilyen a közelmúltban Pécsett, akkor is egyetemista kapott tbc-fertőzést.

És valóban rendkívüli címlapsztori az bárhol a világon, ha egy ismert nagy cég  felmondott dolgozói visszaélésekről és megaláztatásokról beszélnek egy videóban, nevüket, arcukat is vállalva.

Feljelentést tett a nemzeti park természetvédelmi őre, mert a siófoki Balaton-part előtt egy szakaszon engedély nélkül irtották ki a nádast. Ami biztos: sok tízmilliót érő “luxus” apartmanház épült a vízpartra. Gyanítható, hogy “útban lehetett” a nádas, mert kellett a hely a vízbe vezető lépcsőnek és egy saját strandnak.

Így azok, akik elbotolnának a repedésekben, most majd könnyebben észrevehetik azokat. Amúgy "a Rókus-dombon dúló turbóvakondok miatt", annak csak a közelében találkoztak.