Breadcrumbs

A roma integráció nem szexi téma, a különböző politikai erők pedig sokszor csak szavazatvásárlásra használják a hazai cigányságot, miközben a mélyszegénységben élők problémáit valójában nem akarják érdemben megoldani, többek közt ezt is mondta kedden Pécsett L. Ritók Nóra.

Május 27-én – azon a napon, amelyen a pécsi Kodály Központban vendégszerepelt volna a budapesti Átrium Színház az Igenis, miniszterelnök úr! című angol komédiából színpadra állított művel, Znamenák István rendezésében.

Pécs, a kultúra városa, szlogenje szerint legalábbis. Pécs 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Nemrég pedig egy, a hatalomnak(?) nem tetsző(?) budapesti darab vendégszereplését tiltották le(?) Alföldi Róbert miatt(?) egy olyan intézményben, amelynek névadója Kodály Zoltán, amelyre az Európai Unió adott milliárdokat az EKF-program keretében, és amely a Pécs, mint kulturális decentrum-gondolatnak a legfontosabb szimbóluma.

Nem kicsit áthallásos poszttal hirdeti a Kodály Központ, hogy elmarad Alföldi Róberték darabja a pécsi koncertteremben. Stop Alföldi! Vagy csak meghekkelték az oldalt. FRISSÍTVE!

Ma sem maradnak azonban ellenzéki megmozdulás nélkül: este hattól tartják meg az Ellenzéki buborék – Pécs 2. elnevezésű demonstrációt.

Nyílt levelet írt Pécs polgármesterének, Páva Zsoltnak Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom pécsi alapszervezetének elnöke az Alföldi Róbert főszereplésével színpadra állított darab pécsi vendégszereplésének letiltása(?) miatt.

Fotókon (képernyőmentéseken) mutatjuk, milyen erős is lesz a program-, koncert- és fesztiválvárosnak is nevezhető Pécsett a május. És a végén még talán Alföldi Róbertet is láthatjuk a letiltott(?) darabban.

Ez szerdán a Pécsi Járásbíróságon is elhangzott, de korábban nem hivatalosan a Szabad Pécs is értesült erről, az ügy eddig széles körben nem ismert részletéről. Mint ismert, Sz. B. (33) tavaly nyáron több trafikot is kirabolt Pécsett, mielőtt rendőrkézre került volna.

Pécsett, a Harmadik Színházban vagy Szigetváron játszhatják el az Igenis, miniszterelnök úr című komédiát, értesült a hírről a Szabad Pécs. Mint azt lapunk tegnap megírta,  a napokban leállt a budapesti produkció pécsi vendégelőadására szóló jegyértékesítés.