Breadcrumbs

Pécsett és Szigetvárott is lesz ugyanis fóruma ma, csütörtökön Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd szövetség miniszterelnök-jelöltjének.

Méghozzá olimpiai rekorddal, és a két pécsi korissal, Burján Csabával és Knoch Viktorral a csapatban. Ez hazánk első  olimpiai aranyérme a téli játékokon! Gratulálunk!

Legalábbis ez szerepel Harkány önkormányzatának hivatalos honlapjára kikerült értesítésben (lásd fotónkat).

Valaki megelégelhette az idő múlását, és lépett – Oscar-gyanús filmélmény alapján. Úgy tudjuk, egyedül csak a Szabad Pécs tudta lefotózni a három óriásplakátot Pécs határában. Nem hisszük, hogy még mindig ott állnának, úgyhogy ezúttal a szerencse is mellénk szegődött.

Megdöbbentő képeket és videókat közölt egy korábbi, a napokban megjelent cikkében a Pécsi Stop.hu a pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskolából. Vödörbe, lavórba csöpög a falat mosó esővíz a képeken és a videón. A Fidesz, amely 9 éve vezeti Pécset, a szocialistákra mutogatott, és egy folyamatban lévő pályázatra, ami utóbbi egyébként örvendetes tény. Aztán kiderült, hogy az egyik legnagyobb pécsi iskolában, az ANK-ban is rohad a mennyezet egy hosszú folyosó, és beázik az épület egynapos havazás után. FRISSÍTVE!

Biztosan jönni fog Baranyába is a Miniszterelnök Úr! És ezzel most már tényleg benne vagyunk nyakig a kampányban. Vagánynak gondoljuk az egész kezdeményezést, de azt leginkább, hogy nem játszották túl a meglepettet a felkeresett családok. Nyilván a TEK előtte már mindent átfésült a környéken és a házban, ahogyan azt egyébként nyilván kell is, rend szerint.

Interjút adott a két pécsi fideszes Péter, Csizi és Hoppál a pécsi városháza, jórészt közpénzből működtetett kiadványának, a Pécsmának. Mivel kevés esélyt látunk arra, hogy 2018-ban egy független újság munkatársával leüljenek beszélgetni fideszes politikusok,  jobb híján ebből a cikkből szemlézzük az elhangzottakat. Az országgyűlési képviselő-jelöltek kicsinyes és rosszindulatú ellenzékről, a szerintük csak rosszat író, és kis, elhanyagolható problémákat felnagyító ellenzéki sajtóról beszélnek, a maguk munkáját és építkezését pedig történelminek gondolják. Kiderül az írásból, hogy a pécsiek, miért nem látják a jót, s az is, hogy Pécs ismét elérkezett oda, hogy az elrugaszkodás éve jön. Igaz, ez utóbbit már Páva Zsolt is mondta, kétszer is.

Csizinek és Hoppálnak legfeljebb már csak a választás miatt kell izgulnia. Az aláírásgyűjtést elfelejthetik, minden bizonnyal annyi támogatói aláírást adtak le az első napon, hogy a jelöltségük már nem megkérdőjelezhető. Igazából most lettek jelölt-jelöltből jelöltek.

A helyi adóról szóló csekkek pedig még befutnak a hónap végéig – ezt a tájékoztatást adta a pécsi adóiroda. Igaz, nem a Szabad Pécsnek, hanem a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarának. Az ő elküldött kérdéseik is lényegében ugyanazok voltak, amit lapunk is feltett a pécsi önkormányzatnak múlt pénteken.