Breadcrumbs

2018. február 26., hétfő 22:21

Rég volt ilyen: Orbán Viktor egy független magyar lapnak nyilatkozott politikai kérdésben

Írta:
Itt pedig Csizi Péter, aki kicsit meg is botlott, miközben úgy válaszolt, hogy nem válaszolt Itt pedig Csizi Péter, aki kicsit meg is botlott, miközben úgy válaszolt, hogy nem válaszolt Fotó forrása: HVG.hu

A hódmezővásárhelyi kudarc után hétfőn délelőtt a Fidesznek az országos listáról kellett szavaznia Budapesten, választmányi ülésen. A HVG.hu-nak ez előtt sikerült szóra bírnia a kormányfőt.

Kommunikációban tehát némi pillanatnyi elmozdulás volt, abban viszont nincs változás, hogy Orbán Viktor szerint a választás tétje továbbra is az, hogy Magyarország bevándorlóország lesz-e. Az egészen biztos, hogy a gratulálok a győztesnek, nem az amúgy ilyenkor elvárható, szokásos udvariassági kijelentés, hanem nagyon is tudatos kommunikáció, a lentebbi, másik videóban elhangzottakkal összeolvasva ez egészen egyértelműnek látszik – no és a Fidesz korábbi kommunikációjával összevetve is.

 

 

 

 

Itt pedig, ezen a szintén HVG-s videón több baranyai országgyűlési képviselő és -jelölt is feltűnik. Hargitai János vagy nincs teljesen képben a hódmezővásárhelyi választással kapcsolatban, avagy remélhetően ő inkább a többi időközi választás nyertesére is gondolt, ezért használt többes számot. Csizi Péter visszakérdezett, hogy "Választás volt?", majd megbotlott, aztán közölte, hogy nem ő az illetékes elvtárs. Bánki Erik szerint is méltányolni kell azt, hogy a polgárok hoztak egy döntést, azt el kell fogadni. A szavazatszámokat pedig meg kell nézni ahhoz, hogy kiderüljön, hibázhattak-e, de a választási részvétel rekord volt.

 

 

Érdekesség még a tegnapi és a mai nappal kapcsolatosan, hogy Bayer Zsolt saját magához képest visszafogott, s egyben lelkesítő jegyzetet írt a Magyar Időknek, ahol azt mondta, hogy most kell összeszednie magát a Fidesznek és szavazóinak, még jókor jött ez a számukra váratlan pofon, van elég idő újragondolni sok mindent, és nem érdemes számolgatni, abba a hibába esni, hogy megpróbálják megmagyarázni a vereséget. Ehhez képest hétfőn este Bayer az EchoTv Sajtóklubjában már számolgatott, azt mondta, hogy semmi nem változott Hódmezővásárhelyen, sőt nőtt is a fideszes szavazók száma, csak az ellenzéki szavazatok összeadódtak. Sőt, most jött rá, a számokat nézve, hogy Hódmezővásárhelyen négy éve az országos átlagnál gyengébben szerepelt a Fidesz, de ettől még behúzták a várost.