Breadcrumbs

2018. június 28., csütörtök 14:53

PMFC/PMSC: Nincs tovább, elfogyott a pénz

Írta:
PMFC/PMSC: Nincs tovább, elfogyott a pénz Fotó forrása PMFC.hu

Igazából az történt, amit már mindenki tudott, sejtett, de csütörtökön hivatalos is lett. Annak hírét, hogy Márton Gábor vezetőedző bejelentette, hogy vége, nincs több pénz, és azt javasolja a futballistáknak, hogy keressenek másik csapatot. Ezzel, ha nincs is vége tökéletesen a PMFC-nek, végleg elszálltak azok a remények, hogy mostanában ismét lesz NB I.-es felnőttcsapata a Munkásnak/Pamacsnak. FRISSÍTVE!

FRISSÍTÉS 18.15h

Cél az NB I. – Sajtóközleményt adott ki a PSN Zrt.

A PSN Zrt. által kiadott sajtóközlemény szövegét a PMFC-üggyel kapcsolatban az alábbiakban szó szerint idézzük. Annyit tennénk hozzá mi magunk újságíróként, hogy a cél, az NB I-es szereplés, az nemes, de egyelőre NB III-ban fog szerepelni a csapat, amelytől most bocsátotta útjukra a vezetőedző a játékosokat – mondjuk, ettől függetlenül is mehettek volna, ha akartak és tudtak, szerződés ugyanis nem kötötte már őket a csapathoz, szabadon igazolhatók.

„Ahogy mindenki számára ismert, az NB I-ből kizárt PMFC labdarúgócsapatot főként az értékes utánpótlásbázis megmentése érdekében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015 nyarán megvásárolta, majd az üzemeltetést ideiglenesnek szántan a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-re bízta. Azóta három bajnoki idényen van túl az együttes; a felnőttcsapat egyből feljutott az NB III-ba, de onnan a továbblépés az NB II-be már másodszorra sem sikerült. Az utánpótlás azonban megerősödött, az MLSZ rendszerében elnyerte az akadémiai és a regionális utánpótlás-központi minősítést is.

2017. szeptember 7-én közgyűlési határozat (237./2017. (IX. 7.) mondta ki, hogy „az önkormányzat a PMFC labdarúgócsapat finanszírozását megszünteti…”, így külső támogatók segítségével kellett megoldani a csapat működését az elmúlt idényben. Mivel azonban a profi ligába, az NB II-be most sem sikerült a feljutás, a tulajdonosi szerkezetváltásról szóló tárgyalások is megakadtak. A csapathoz hasonlóan a támogatók többsége is a másodosztályra számított, az NB III-ban csak kevesen tartottak ki a PMFC mellett.

A labdarúgók amatőr szerződése június 30-án mind lejár. Jelen helyzetben Pécs városa és a PSN Zrt. ennek ellenére is azon dolgozik, hogy ha az előző idénybelinél sokkal szerényebb anyagi körülmények között is, de az augusztus 4-én kezdődő bajnokságra minden készen álljon a PMFC labdarúgócsapatánál az NB III-as bajnoki rajthoz. A PSN Zrt. és a város célja hosszú távon továbbra is az NB I-es szereplés lenne. ”

 

Korábban írtuk 

A csütörtök délelőtti hírt a csapatgyűlésről és Márton Gábor bejelentéséről ezúttal a Bama.hu szállította. Azt írták, hogy Márton ígérete szerint ő kb. két-három héten belül fogja tudni azt, mennyiből gazdálkodhat a csapat, s ennek ismeretében lehet majd keretet kialakítani. Az NB III.-ban így is minden bizonnyal elindul majd a PMFC, csak éppen a cél nem a feljutás, hanem a bentmaradás lesz.
A Szabad Pécs nem hivatalos értesülése, hogy a PMFC-nél az utánpótlásra szeretnének a jövőben minél nagyobb hangsúlyt fektetni és egy igazi sikeres utánpótlás központot kialakítani, az akadémia története tehát folytatódik. A baranyai/pécsi NB I.-re esélyes csapat pedig minden bizonnyal a PVSK lesz, amelynek új stadionja épül és több milliárdos támogatást kapott a kormánytól fejlesztésekre. Orbán Viktor múlt szeptemberben járt is a klubnál, és támogatásáról biztosította őket. Úgy tudjuk, ők a PEAC-pályán játszhatnak majd az új stadion felépítéséig, míg valószínűleg a PEAC használhatja majd a PMFC-pályát, a PMFC meccsei pedig állítólag Kozármislenyben lesznek majd, ugyanis a fedett lelátó hiánya már az NB III.-ban is olyan probléma, amit mindenképpen meg kellett volna oldani.