Breadcrumbs

Babos Attila

Babos Attila

2017. június 22., csütörtök 18:49

Csődközelben lévő Pécsről beszélt a Jobbik

PÉCS Zárt ülésen döntött a nyári szünet előtt a pécsi közgyűlés arról, hogy a következő négy évben, ha lesz útfelújítás Pécsett, azt a Strabag fogja elvégezni, jelentette be sajtótájékoztatón most csütörtökön, egy héttel az ülést követően a Jobbik két pécsi városházi képviselője. Gyimesi Gábor és Fogarasi Gábor a pécsi költségvetésben lévő újabb kétmilliárdos hiányról még ennél is lesújtóbban beszéltek.

PÉCS Nem adott életjelet magáról egy lakó a pécsi Jókai utcában. Az egyik négyemeletes társasház legfelső emeletén lakó emberhez ezért riasztották a tűzoltókat, akiket a mentők és a tűzoltók is elkísértek, ahogyan ez ilyenkor szokás.

PÉCS Udvardy György pécsi megyéspüspök az egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosítása érdekében augusztus 1-jével  személyi és területi változásokat rendelt el – olvasható a Pécsi Egyházmegye honlapján. Az egyházmegyéban hagyományosan mindig augusztustól nevezik ki a papokat, vagy helyezik át őket új szolgálati helyükre. Megvan a kozármisenyi plébános utódja, nem is akárki.

PÉCS  Vádat emelt a napokban a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt egy férfi ellen, aki – ittas állapotban – a mellette elhaladó gépkocsi tükrét leütötte.

PÉCS Június végén, levegőből pedig júliusban irtják, helyes kifejezéssel: gyérítik a szúnyogokat Pécsett, földön és levegőben is.

BALATON Nem akarnak őstermelők lenni a balatoni horgászok és a halászat visszaállítását sem szeretnék. A halászati tilalom óta ugyanis jobbak a fogási eredmények, így nekik nem érdekük a változtatás – olvasható a Népszavában.

PÉCS „A maffiaállam egyik kedvezményezett párosa, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérei, a Szemerey-fivérek szerezték meg a Pécsi Sörfőzdét” – ezt már korábban írta blogján egyik legújabb, a Pécsi Sörfőzde eladásáról szóló posztjában Berkecz Balázs, pécsi-szigetvári politikus, az Együtt alelnöke. Így a keddre, az ügyben meghirdetett sajtótájékoztatójára menet sem gondoltuk, hogy arról lesz majd szó, hogy végre valahára jó kezekbe került az ország legrégebbi sörfőzdéje, és hogy a gluténmentes sör ötleténél nagyobb dobás nem volt a gombok nélküli mobil kitalálása óta.

PÉCS–BUDAPEST–WASHINGTON Minden kommentár nélkül posztolta ki a Facebook-oldalára Donald Trump amerikai elnöktől kapott friss, dedikált fotóját a napokban Vujity Tvrtko – szúrta ki a 444.hu. Donald Trump azt írta a fotóra, hogy imádkozik Tvrtkóért és az ATV-ért, ahová a volt TV2-s leszerződött. Időközben a Pécsről indult tévés újságírót egyesek azzal támadták, hogy a fotót 60 dollárért vette, s nem valódi az aláírás rajta.

BUDAPEST Tömegével mondtak fel ápolók és nővérek a dél-pesti Jahn Ferenc-kórházban, így a hármas számú belgyógyászati osztályt lezárták – a hírről, információira hivatkozva a Hír Televízió számolt be. Ritkán írunk konkrét budapesti történetekről, pláne nem saját, hanem átvett anyagként hivatkozva, de ez az eset olyan szinten szimbolikus, hogy azt az ország egyik legnagyobb egyetemi klinikai központjának városában működő hírportálként most mi is közzé tesszük.

PÉCS Immáron több éve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a főszervezője az amúgy abszolút pécsi kezdeményezésnek, a Magyarok Kenyere programnak. Az ugyanis Korinek László, pécsi jogász professzor ötlete alapján indult el, hét évvel ezelőtt, és az idén is megtartják, ha lehet még szélesebb körben, új programelemekkel kibővítve.

1. oldal / 26