Breadcrumbs

Babos Attila

Babos Attila

2017. szeptember 22., péntek 16:51

Tanuszoda épül: kis magyar abszurd Sásdon

Tovább drágulhat a sásdi tanuszoda, amelyhez úgy nyertek el egy energetikai korszerűsítési pályázatot, hogy még fel sem épült a léztesítény. Állítólag szükség lehet egy saját külön kútra is, ami a tervekben, így az eredeti költségvetésben sem szerepelt. Cikkünk szerkesztett verziója az mno.hu-n is olvasható, és nyomtatásban a Magyar Nemzetben jelent meg pénteken.

Most akkor hazudott volna Lázár János? Nem tudjuk, de az biztos, hogy van némi ellentmondás a két fideszes kabinettag 24 órán belül elhangzott nyilatkozata közt, amit a pécsi önkormányzati hiány és adósság kezeléséről mondtak. Ki érti ezt?

A Koraszülött mentorprogram kidolgozására 1,2 milliárd forintot nyert egy olyan alapítvány, amelyben Lázár János felesége kuratóriumi tag. A szegedi szervezet azóta magyarázkodik, a két másik győztes ugyanis fele annyiból hozza ki ugyanazt a programot – írta a HVG.hu.

És azt is, hogy bérbe adnák ezután Pécs-Pogányt az oroszoknak. A csütörtöki, immáron 98. Kormányinfón mondta ezeket.

2017. szeptember 21., csütörtök 08:16

Az oroszok már Pécs-Pogányban vannak

Kipróbálták az oroszok, milyen, ha Pécs és Pogány repülőterét használják Paks elérésére. Szerdán az orosz atomenergetikai óriás, a Roszatom vezérigazgatója járt Pécs határában álló repülőtéren. Cikkünk szerkesztett verziója a csütörtöki Magyar Nemzetben jelent meg, és a lap online kiadásában is olvasható.

Fergeteges hármas interjút készített a jellemzően pécsi önkormányzati közpénzből működő online termék, a PécsMa Páva Zsolttal, Hoppál Péterrel, és Csizi Péterrel. Mindenki mondott benne cifrákat , utóbbi azonban végül csak feltette a tízezresre a koronát. Ráadásul egy totálisan politikafüggetlen  kijelentéssel.

 

 

Ami ugye már két cég igazából. A Szabad Pécs tudta meg a friss hírt, hogy a tavasszal alapított angliai anyacég cserélt gazdát. Ezzel alig több mint egy év alatt a negyedik tulajdonosánál tart a volt Zsolnay-dolgozókra építő cég (két cég).

A saját tengelye körül, körhinta módjára forgó szélturbinát telepítettek egy pécsi tízemeletes tetejére a Kertvárosban. Országos minta válhat belőlük. A szélturbináról egyébként már írt korábban a PécsMa.hu is. Cikkünk szerkesztett verziója a hétfői Magyar Nemzetben jelent meg nyomtatásban.

 Nem mindennapi víz hömpölygött Pécs főterén a szombat esti felhőszakadás után.

Ötödik alkalommal rendezik meg a pécsi belvárost totálisan felforgató Pécs City Karnevált. Több százan buliznak maszkban, jelmezben délutántól hajnalig. Remélhetően nem rontje el teljesen a programot a küszöbön álló vihar.

1. oldal / 45