Breadcrumbs

A PamKutya nevű youtuber-duót kérte meg a pécsi állatkert vezetése arra, hogy hozzák el a mecseki zoo legújabb lakóját, egy fókalányt Németországból.

Ezúttal a 62. Országos Független filmfesztivál animációs kategóriájának fődíját gyűjtötte be Helstáb Martin a Jó étvágyat, bogaram! című kisfilmjéért, Molvay Norbert dokumentumfilmje pedig különdíjat kapott.

Kétnapos konferencia keretében a héten alakítják meg a First European – American Migration Health Platform (FEAMHP) közösséget amerikai és európai szakemberek.

Nem hagyhatjuk, hogy Páva Zsolt és a pécsi fideszesek végleg tönkretegyék a várost, ezért menniük kell. Petíciót indítottunk és demonstrációt szervezünk: védjük meg együtt Pécset! Röpülj Páva, röpülj! - ezzel a felkiáltással indított internetes petíciót Páva Zsolt távozásáért Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke.

Nem sokan fogják túlszárnyalni szerencse dolgában a New Yorkban élő, 68 éves Jimmie Smith-t lottónyertest. Habár Siklóson is örülhetett valaki.

Csalás  miatt emelt vádat az ellen egy, korábban ügyvédként dolgozó pécsi nő ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ez is elhangzott a HírTv-n, Kálmán Olgánál. Elsőként a Bokros Lajos-féle MoMa jelezte, hogy beáll a pécsi közgazdászprofesszor, volt fideszes politikus mögé, most már az LMP is felsorakozott.

Fontos eredményt sikerült elérni szerdán, Brüsszelben: a Régiók Bizottsága ma elfogadta egy javaslatomat, ami igen határozott és kemény kiegészítést fűz a „keleti partnerség” – így Ukrajna – állam- és kormányfőinek küldött dokumentumhoz – jelentette be Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi városházi képviselője.