Breadcrumbs

A pécsi civilekkel kapcsolatos beszámolóinkból a Nyomtass Te Is kezdeményezés szerkesztői cikket írtak szombati, rendkívüli számukba. Önök is segíthetnek ennek a terjesztésében, ha nyomtatnak néhány példányt, és kiosztják ismerőseiknek.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) idén a 179. helyre került a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán, ami azt jelenti, hogy közel kétszázat lépett előre a 2016-os rangsorhoz képest.

Nagyon kellett már egy jó pécsi vonatkozású hír, el is maradt a közlése az elmúlt napok politikai káoszában. Földes Eszter színésznő gyermeket vár, párjával, Lovasi Andrással a boldogságuk határtalan. A hírt Földes Eszter Facebook-oldalán jelentették be.

Bretter Zoltán egyetemi oktató, egykori Szabad Demokrata pécsi országgyűlési és városházi képviselő, volt pécsi alpolgármester is megszólalt, nyílt levelet fogalmazott meg Páva Zsoltnak címezve, a civileket megbélyegző pécsi városházi nyilatkozat miatt. Ennek sem fog örülni Páva Zsolt. 

Az kizárt, hogy ne legyen valaki, aki hazavinné Skeetert, főleg, hogy már össze is pakolt a bőröndjébe. Karácsonyra kellene megoldani a lakhatását, mert a gazdája lelép pár napra az ünnepek alatt, Skeeter azonban nem akarja elhagyni a várost. A Facebookon keringő hirdetés valós, sőt még nem akadt rá jelentkező. Pétert keressék, ha úgy gondolják, épp karácsonykor kell segíteni ember- és cicatársainknak.

Az élet nyilván nem állhat meg, akkor sem, ha éppen elveszítette pár évre az önállóságát Pécs, csak azért, mert sikerült elég mély szakadék fell kormányozni a várost a Páva-Csizi-Hoppál-triónak, és tegyük hozzá gyorsan: a rossz nyelvek szerint a háttérből leselkedő, irányító "baranyai fideszes erős embernek", Bánki Eriknek. (Ő egyébként ezt a felvetést légből kapott értesülésnek minősítette lapunknak szeptemberben.) Szóval az élet nem áll meg, Kóbor Jánossal, az Omega frontemberével nyilván már jó előre le volt beszélve a polgármesteri találkozó, amit kiposztolt tegnap a hivatalos Facebook-oldalára Páva Zsolt. A Szabad Pécs nyilván nem tudott erről, amikor tegnap délután nyilvánosságra hozta, hogy a kormány valamilyen módon rendezni kívánja Pécs hiányát és adósságát.

Van ez a pécsi libsibolsisorosista civil (na, persze, civil) “alapítvány”, amit “A S.O.R.O.S.” Finanszíroz, és interurbán tartja a kapcsolatot a pécsi sejt vezetőjével. Ők, azok, akik ellen kikelt a pécsi Fidesz a minap, hogy be ne fogajda őket senki, nehogy feljítsanak egy irodát és még fizessenek is érte bérleti díjat biztosan legalább két évig. Szerintünk Pécs és az önkormányzati cégek (mint kiderült) legalább 16 milliárdos hiányát és adósságát is ők okozták (meg a szocik). Erre szerda délelőtt ide mernek küldeni egy sajtóközleményt, hogy ételt osztanak. Ráadásul a szegényeknek. Aztán persze kibukott a szög a zsákból: nem is ők osztják az ételt, hanem a szegények a szegényeknek.

 

Délután öt óra előtt történt tömeges karambol Pécs egyik legforgalmasabb útszakaszán, a 6-os út, Pécsen átvezető részén, a Zsolnay Kulturális Negyednél. A Szabad Pécs élőben jelentkezett a helyszínről, nem sokkal a baleset után. Egyvalaki súlyosan sérülhetett.