Breadcrumbs

2017. augusztus 04., péntek 15:20

Iskola & óvoda újulhat meg a Pécsi Egyházmegye jóvoltából Komlón

mz
Forrás: knowyourmeme.com, a Buddy Christ szobor Kevin Smith Dogma című filmjében tűnik fel, Glick kardinális kívánja felhasználni a fiatalabb generáció megszólítására. Forrás: knowyourmeme.com, a Buddy Christ szobor Kevin Smith Dogma című filmjében tűnik fel, Glick kardinális kívánja felhasználni a fiatalabb generáció megszólítására.

Legalább 3, legfeljebb 5 éven belül teljesen megújulhat Komlón a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és a Szent Bernadett óvoda épülete.

A Pécsi Egyházmegye a minap írt ki közbeszerzési eljárást a munkálatok elvégzésére, miután az épületek is az egyház tulajdonába kerültek. Az épületeket kizárólag köznevelési célokra lehet használni, és száz évig nem is adhatja el az egyházmegye. A beruházás, mely az iskola teljes átalakítását és felújítását, az óvoda épületének lebontását majd újraépítését takarja, közel kétmilliárd forintból valósul meg. 

A katolikus egyház 2012-ben vette át a 400 tanulót nevelő intézmény működtetését, miután a tárgyalásokat követően arra a város képviselő-testülete is áldását adta. A csaknem fél évszázados, kiemelkedő zenei oktatás továbbra is hangsúlyos maradt az iskolában, a mostani beruházást követően pedig igazán modern és szép környezetben folyhat majd a tanítás.