Breadcrumbs

Babos Attila

Babos Attila

2018. augusztus 16., csütörtök 18:49

Igényes rock és metál szól három napon át Abaligeten

Sőt, egy akusztikus koncert is lesz a cseppkőbarlangban az augusztus 17-20. Között tartandó Abaliget ProgCamp-en. Ami egy progresszív rock és heavy metal fesztivál, a hazai színtér két pécsi húzónevének részvételével.

A legfrissebb hír szerint, amit a reptér tett ki a Katasztrófavédelem feloldotta a lezárást, ezéert újraindul a forgalom. Arra kérik az utasokat, hogy figyeljék a kiírást.

És most még az is lehet, hogy megvalósul az álma, sőt ráadásul kedvenc csapatánál a közismerten futball- és Videoton-rajongó miniszterelnöknek. 

Sem a szüleiknek, sem a tanároknak nincs biztos információjuk erről, értesült a hírről a Szabad Pécs. Az elmúlt években szitokszóvá vált IMS-szerkezetű épület felújítása ugyanis már tíz éve napirenden van, de eddig még nem került forrás a kivitelezésre. Az épület ugyanakkor olyan állapotba került mostanra, hogy nagyon kétséges a visszaköltözés lapunk információi szerint. Úgy tudjuk, máshol kezdik a tanévet.

Az új futballpálya viszont a legjobb esetben is csak jövő év végére készülhet el az információink szerint Orbán Viktor személyes jóváhagyása után idén megítélt 4,6 milliárdos kormányzati támogatásból. A szinte már dzsungelre emlékeztető régi pálya bontását viszont már hetekkel ezelőtt elkezdték. Kedden kiírták a teljesen nyílt építészeti tervezési közbeszerzési eljárást is.

Magyarországon hetente két fiatal lesz öngyilkos, és harmincszor többen vannak azok, akik gondolnak rá, hogy megtegyék, ezzel a megdöbbentő, de sajnos nagyon is valóságos mondattal kezdődik a lelkisegély szolgálattól kapott sajtóközlemény. Nekik, és a kisebb problémákkal küzdőknek is segít az Ifjúsági Lelki Elsősegély a 137-00 telefonszámon, írják. A vonal hétköznap esténként 17-21 óra között érhető el, és a hívó számára ingyenes. A telefonálónak nem kell bemutatkoznia, és amit elmond, az a szolgálat keretei között marad, az ügyelő is anonim, így szorongató titkokat is meg lehet osztani a 137-00 számot felhívva. A telefonos lelkisegélynek nagy szerepe van a lelki egészség megőrzésében, a krízishelyzetek kezelésében és az öngyilkosság-megelőzésben. 

A Pécs-Pogány Repülőtér Facebook-oldalán posztolták ki a videót.

És még mondja azt valaki ezek után, hogy nincs előrelépés vagy fejlődés Pécsett! Amint ugyanis azt a Pécsma megírta, nem lesz jégpálya a Mecseken. Habár egy kicsit még mindig lebegtetve az ügyet, feltételes módban fogalmaztak (de tényleg így a pontos), mondván, úgy tűnik, mégsem lesz jégpálya a Misina-tetőn. Ugyanakkor azért ezt lefordítjuk: ez pontosan azt jelenti, hogy nem lesz. Persze ennek örülni kell! Mert egy eleve elképesztően rossz ötlet volt, amit rengetegen bíráltak, gyakorlatilag a kezdetektől, mi is amúgy. Viszont miért nem lehetünk teljesen boldogok? Talán azért, mert, ha nem is mondjuk azt, hogy itt a bizonyíték arra, hogy panama van a háttérben, az kijelenthető, hogy a már eddig is gyanús terv egy picivel gyanúsabbá vált a (lehetséges) lépéssel.

Napra pontosan háromszázharmincegy éve, 1687. augusztus 12-én zajlott a Harsány-hegyi csata. Az emléknapon vasárnap a Nagyharsányi Szoborparknál lévő emlékműnél avattak egy új szobrot, egyben új emlékművet, a Német Szövetségi Köztársaság felajánlásának köszönhetően.

Ha nem a NER világában élnénk, ha nem láttunk volna az elmúlt években a hatalom oldaláról teljesen irracionális, ám legalább annyira arrogáns lépéseket, helyi és országos szinteken egyaránt, a kicsinyes bosszúkra, belső hatalmi harcokra, leszámolásokra utaló történéseket, talán fel sem tűnik néhány olyan apróság a 2018-as Magyarok Kenyere ünnepség kapcsán, amelyek viszont most nagyon is feltüntek. Nem kizárt, hogy a változásokat politikusok, politikacsinálók diktálták, és itt is irracionális, kicsinyes ügyekről van szó. A Magyarok Kenyere program kitalálója, névadója és szellemi atyja ugyanis több más pécsi független értelmiségi mellett szintén kiállt a tavaszi kampányban Mellár Tamás mellett.

1. oldal / 114