Breadcrumbs

Két kábítószer-kereskedőt és több fogyasztót is elfogtak a rendőrök Pécsett, miközben nagyjából két kilogramm "kábítószergyanús anyagot" foglaltak le, adta hírül a rendőrség.

A most már biztonságban lévő állatot kedden reggel, Pécs belvárosában, a Munkácsy utcában emelték ki a csatornából, napok óta már ott lehetett.

A 2018-as Armel Operafesztiválon kapott különdíjat a pécsi  filharmonikus zenekar. Rendhagyó módon ugyanis idén a különleges zenei teljesítményt is díjazta az Armel Operafesztivál zsűrije, és ezt a címet nyerte el a Pannon Filharmonikusok Zenekar, olvasható a PFZ közleményében.

Nyugdíjba vonult ugyanis dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes, a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatója, mintegy húszéves könyvtárvezetői pályafutását követően, június 30-tól. Július 1-től a könyvtár új főigazgatója Szeberényi Gábor, aki 1999 óta a könyvtár munkatársa, 2014 óta a Digitális Tartalomszolgáltatási Osztály vezetője, majd 2017-től a Könyvtár stratégiai és innováció főigazgató-helyettese volt.

De azért ne igyon előre senki a szép lassan már talán Baranyába is megérkező medve bőrére: a volt kulturális államtitkár továbbra is marad politikus, és a Fidesz egyik pécsi vezéregyénisége. Azaz azok viszont meg örülhetnek, akik a címet olvasva a szívükhöz kaptak, vagy borogatásért kiáltottak: nem veszítik el Pétert, a politikust sem, csak most megkapják helyette Pétert, a politikus és tanárt.

Igaz, nem sokat, csupán 30 forintot deciliterenként. És még az is lehetséges, hogy a Föld megmentésén munkálkodnak, hiszen mindenki tudhatja, hogy a következő évtizedekben a víz lesz az egyik legfontosabb kincs, amiért akár háborúk is indulhatnak, ha nem teszünk valamit.

Az első adatok szerint ketten is megsérültek a balesetben, írta a Katasztrófavédelem.

A jelzőlámpával is védett nagy kereszteződésnél, a Hungária utca és a Petőfi utca találkozásánál ismét baleset Pécsett, pénteken délelőtt.

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy kővágószőlősi férfi ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség. A férfi a gyanú szerint a szomszédja 6 hónapos kutyáját meglőtte.