TÜNTIKE – Pécsett, a Jókai téren is tüntettek vasárnap késő délután, a lex CEU, a civilek elleni törvény, az EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború, a reklámadó, és számos más intézkedés ellen, amit a magyar kormány a “szabadság megmaradt intézményei ellen folytat”. Mi is ott voltunk.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz eredetileg Budapestre tervezett demonstráció országosra nőtte ki magát, Pécsett az Együtt szervezte a megmozdulást.

A Jókai téren többen is felszólaltak a 80-100 résztvevő előtt. Heindl Péter hangsúlyozta, hogy egy új, igazságos választási rendszerre lenne szükség. Ehhez x hozzátette, hogy a jogállamiság és a demokrácia is jól jönne. y szerint a mai oktatási rendszer rossz, mert nem tudásalapú, hanem rendszeralapú. A társadalom alulinformált, kárhozatra van ítélve, hogy ne lehessen összefogni, ne legyenek kapcsolatok. A jövő év mérföldkő, senki sem teheti meg, hogy nem megy el szavazni. “Fogjunk össze, járjunk egy utat!” – hangzott a felszólítás.

z: Hogy van joga egy társadalomnak emberek százezreit közmunkára fogni? Ez korábban büntetésként szerepelt a pénzbírság vagy szabadságvesztés mellett! Ebből már nem fognak tudni szabadulni.

A beszédek után zene és beszélgetés következett.

 

KategóriákMETÁL