VIRÁG – Zöld hétvégi program: 11. Dísznövény Kiállítás és Vásár, valamint Növények Napja a PTE Botanikus kertben (Pécs, Ifjúság útja 6.)

A cikk a hirdetés után folytatódikSzombaton és vasárnap 10-től 18 óráig a növényekről fog szólni minden az egyetemi botanikus kertben. (Amúgy is arról szokott, de felvezetőnek kell egy ilyen mondat.)

Az idei kiállítás kiemelt növénye a rózsa lesz. Az érdeklődők a kiállítás ideje alatt látványos előadásokat hallhatnak a magyar nemesítésű rózsafajtákról.

Az eddigi évekhez képest több kiállító mutatkozik be az ország minden részéről, sőt van, aki Spanyolországból hozza el gazdag növénykínálatát. Lesznek egynyári és évelő növények, cserjék, fák, szobanövények, különleges mediterrán és trópusi dézsás növények, gyógy- és fűszernövények, húsevő-rovaremésztő növények, kaktuszok, pozsgások, valamint orchideák is. Emellett fűszereket, teaféléket, mézes termékeket, kézműves szörpöket és lekvárokat, kézi szappanokat, illóolajokat, tejtermékeket és aszalt gyümölcsöket is lehet majd vásárolni.

A vállalkozó kedvűek kézműves foglalkozásokon készíthetnek növényi alapanyagokból használati és dísztárgyakat is.

Archív fotó: Csortos Szabolcs/UnivPécs

A rendezvény második napján negyedik alkalommal rendezik meg az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) égisze alatt a nemzetközi ?Fascination of Plants Day?-t, vagyis a Növények Napját. A kezdeményezés célja, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére és hangsúlyozza a növénytudományok jelentőségét a környezetmegőrzés és a fenntartható gazdasági fejlődés összhangjának megteremtésében.

A Növények Napja alkalmából az idén 25 éves Természettudományi Kar támogatásával megvalósuló rendezvényen a Növénybiológia Tanszék munkatársai előadásokkal, mikroszkóp- és műszerbemutatóval, ismeretterjesztő játékkal várják a gyerekeket és az érdeklődő felnőtteket (10 és 16 óra között).

Részletes program itt: botanikuskert.pte.hu

 

OFF: ez csak úgy beugrott a virágom-virágomról. Érdemes meghallgatni.

 

 

KategóriákPOP