A cikk a hirdetés után folytatódikMajdnem 24 ezren követik a Dárdai Pál Facebook-oldalt. A Szabad Pécsnek a pécsi származású Bundesliga-edző elmondta: semmi köze hozzá.

Ha megnézzük a Dárdai Pál Facebook-oldal kommentjeit és lájkjait, azt látjuk, hogy rengetegen készpénznek vették és veszik, hogy azt a Hertha BSC vezetőedzője, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya gondozza vagy legalábbis valaki az ő megbízásából. Sokan közvetlenül megszólítják Dárdait a hozzászólásokban, gratulálnak neki, kérdeznek tőle.

Az oldalon tavaly júniusig, a magyar válogatott Eb-szereplésének végéig viszonylag rendszeresen jelentek meg a Herthával vagy a magyar válogatottal kapcsolatos posztok, de semmi személyes, családi fotó például egyetlen egy sem. Inkább linkek, egy-egy mondat, válogatott meccsek után egy ?Szép volt, fiúk!?, ?Boldog karácsonyt?, ilyenek.

Egészen mostanáig felületesen szemlélve nem sok minden utalt rá, hogy az oldalhoz nincs köze Dárdainak. Majdnem egy évig, tavaly június közepe óta semmi aktivitást nem mutatott az oldal, ennek ellenére a néhány nappal ezelőtti profilképfrissítésre majdnem 2000 lájk érkezett. Aztán jött egy poszt, pontosabban egy másik oldal posztjának megosztása, ami után iszonyúan gyanús lett számomra az oldal (igen, én is követtem).

Nem tekinthető ez másnak mint szándékos önleleplezésnek. Sanyi Csányi, mi? XD LOL, meg hasonlók. Az ország főmilliárdosa, többszörös elnöke mint fészbukos Sanyi.

A nyilván szintén kamu Bernd Storck oldal (majdnem 7000 követő) is megosztotta a Sanyi Csanyi oldalt, nem kevésbé vicces stílusban.

Egy hete egyébként több lap is arról írt, hogy Bernd Storck szövetségi kapitányt ?saját oldalán osztották ki a kommentelők? az Andorra elleni vereség után.

Hogy tiszta vizet öntsünk a Hertha-címeres pohárba, hivatalos e-mail címén érdeklődtem Dárdainál, van-e köze az oldalhoz. A válasz olyan gyorsan jött, hogy első pillanatban azt hittem, valami automatikus üzenet, de szerencsére nem az volt:

Nem vagyok Facebookon! Valami csaló oldala.

Ezek után talán nem túl merész feltételezés, hogy mindhárom Facebook-oldal (Dárdai, Storck, Sanyi Csanyi) egy kézben van.

A Dárdai-oldal egyébként sehol sem állítja, hogy hivatalos lenne, és hogy Dárdai Pál kezeli. A bejegyzések nem egyes szám első személyben íródnak, de mivel a profilképen Dárdai látható, és az sem szerepel sehol, hogy ez mondjuk egy rajongói oldal, amihez Dárdainak semmi köze, bátran állítható, hogy a 24 ezer követő erősen át lett ejtve.

KategóriákMETÁL