PÉCS Ismét hat magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, 2018-as felsőoktatási világrangsorára, amelyet ebben az évben is a Massachusetts Institute of Technology vezet – írja az Eduline.hu. A hat szempont alapján összeállított listán Magyarországról a legjobb eredményt a szegedi egyetem érte el. A PTE  is a hat magyar egyetem közt van, sorrendben az ötödik, ténylegesen  a 794. helyen áll. FRISSÍTVE A PTE egy helyet javított, megtisztelőnek nevezték az eredményt, és igyekezni fognak, hogy még előrébb lépjenek majd. 

A cikk a hirdetés után folytatódikA legfrissebb egyetemi rangsort csütörtök hajnalbn publikálták. A magyar egyetemek közül a Szegedi Tudományegyetem érte el a legjobb eredményt. Az intézmény megtartotta az előző évi, 501-550. helyét.

A listára ismét hat magyar egyetem került fel, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (651-700. hely), a Debreceni Egyetem (651-700. hely), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (751-800. hely), a Pécsi Tudományegyetem (751-800. hely, ténylegesen a 794. hely), valamint a Budapesti Corvinus Egyetem (801-1000. hely).

 

FRISSÍTÉS 12.20

A PTE külön közleményt is kiadott az új világrangsor publikálása alkalmából. Abban Berke Gyula, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese a nemzetközi rangsor eredményeiről szólva azt mondta, ,,hogy továbbra is a nemzetközi élmezőnyben számolnak a pécsi egyetemmel, és ez megtisztelő és felemelő. Az is pozitívum, hogy a tavalyi QS-rangsorhoz képest egy helyet javítottunk a magyar egyetemek között. Ugyanakkor vannak még fejlődési, kitörési lehetőségeink! Az továbbra is jelentős hátrányt jelent egyetemünk számára, hogy a művészeti eredmények, teljesítmények nem kellő súllyal esnek latba a legtöbb nemzetközi rangsor esetében. – Elmondták a közlleményben azt is, hogy mint az ismeretes, a Pécsi Tudományegyetem mintegy háromezer külföldi hallgatóval rendelkezik, akik a világ több mint száz országából érkeztek a PTE-re tanulni.    

 

KategóriákMETÁL