Pünkösd Zuhé is lesz, meg meleg is, igazi fülledt hangulat a hosszú hétvégén. De legalább a pincék idén is kinyitnak Palkonyán! Ezenkívül néhány koncert, meg sok kerthelyiség várja a nagyérdeműt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA hétvégét úgyis a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék 2017 fogja kitölteni, ami nem lesz olyan sznobszi, mint az év leggyilkosabb szóvicces rendezvénynevét összehozó Hú!SVÉT+SWEET, de sajnos az Anyukám mondta sem települ ki.(Lakatos Műhely és Pesti Burger és Bár lesz helyette.)

Elég zúzós programsort sikerült idén is összeálítani, itt a linken lehet nézelődni, én most csak azt írom le, hova fogok menni, ha megunom a sorospénzen vett jachton lébecolást, és lemegyek vonattal vagy a fesztiválbusszal! A vasárnapot meghagyom a családosoknak, holnap viszont szépen megveszem a kóstoló poharat meg a 7 Palkonya Plusz kóstolójegyet. (Délután egy és este nyolc között lehet csak beváltani.)

A kóstolójegy ára 4500 pénz, ehhez jár 1 db pohár, 7 db kupon, kóstolóhoz falatok és a személyes találkozás a borászokkal (???). Mondjuk általában az önjárós kóstolás híve vagyunk, de legalább ezek után nem kell pénzezni, és mondjuk egy főre ezt a mennyiséget el lehet osztani a napra, ha nem akarunk szépen idő előtt becsavarni.

 

via GIPHY

Vissza a borokra: a kóstolójegyek felét fix, hogy rozé vagy fehér fröccsre fogjuk eldurrantani az elején Mayer Robinál és a Haraszti Ferinél. (Kettő.) Itt rögtön egy Palkonya küvére is rá fogok repülni. (Három.) Le a Mokoshoz, portugieser. (Négy.) Most innen ismerem magamat, vagy megpróbálom a Zsirait, a Blázsovicsot, vagy a Sutánál valamit, de az lesz belőle, hogy felmegyek a Szilvihez meg a Balázshoz, iszok egy sillert (Öt.), egy Birtokbort!!! (Hat.) és végül egy Eklektikát (Hét.). Veszek még tiketet. Vagy egy palack pincehideg rozét. 


Zeneileg Haraszti Sound Systemmel nyitok, aztán kajával egybekötve átmegyek a PalKonyhára a Szeder koncertre, akit nagyon szeretek azóta, hogy Mandarin, a pécsi újságíró és sok mindennel foglalkozó mindig vidám csaj, akinek van egy Armandó nevű biciklije, Tina a kedvence a Bob Burger Falodájából, és minden olyan zenekarnak lelkes rajongója, akikről még életedben nem hallottál, szóval Mandarin meghallgattatta velem és állandóan énekelte a tavalyi fishingen azt a számot, amiben az van, hogy a Zoli minden lánnyal hetyeg, és mit magyarázkodhattam miatta otthon, meg azt is hittem, hogy ez a címe. Este hatkor már a Hárságyiéknál csápolunk említett sillerrel vagy Birtokborral a Kuba Librére, főleg Hajdú Balázs miatt, aki mindig olyan jó cortadot csinál. Este meg már a Péló Deep House Session a Harasztiék előtt. Cső, after a Nappaliban. Vagy máshol.

KategóriákMETÁL