PÉCS A Facebook bizony vagány hely, ugyanakkor kemény is, farkastörvényekkel. Na ebből mindent megmutatott az a kis politikai adok-kapok, amiben a főszerepet pécsi, de az országos politikához és közélethez közel álló személyek alakítják. Hoppál Péter kulturális államtitkár, pécsi országgyűlési képviselő, Mellár Tamás pécsi közgazdász, egyetemi tanár, a Fidesz volt pécsi képviselője, és Balla-Faredin Márk pécsi ügyvéd, a Gémesi György gödöllői polgármester-vezette Új Kezdetet segítő jogász.

A cikk a hirdetés után folytatódik?Dr. Hoppál Péter Pécs országgyűlési képviselője ezt a posztot tette fel tegnap délután… bátorkodtam hozzászólni, amit persze azóta töröltek és minő véletlen, hogy már nem tudok hozzászólni a nyilvános bejegyzéseihez sem… ??  ? ezt a posztolta szerdán Balla-Faredin Márk a saját, személyes Facebook-oldalára. Magyarul azt, hogy beszólt a politikusnak, akinek ugye egy átlagemberhez képest többet kell tűrnie, és a válasz az volt, hogy letiltották. Ő tehát most már nem nagyon szólogathat be ezen a felületen (Hoppál Államtitkár Úr képviselői oldalán) a Politikus Úrnak.

Kissé örömködve rögtön hozzá is tette azonban, hogy

?szerencsére létezik a képernyőrögzítő funkció, ami megörökítette Prof. Dr. Mellár Tamás hozzászólását is?. 

Balla-Faredin posztja így ér véget:

?Aczél elvtárs szelleme még mindig kísért a fiatal demokratáknál… ?.

 

De nézzük, miért is volt a perpatvar, ki, mit posztolt, ki, mit mondott. 

Hoppál Péter a lovagkeresztes fideszes publicista, Bayer Zsolt Magyar Időkben megjelent lovagkeresztes elemző jellegű publicisztikáját posztolta, ő is örömködve. Abban a lovagkeresztes fideszes publicista – akinek elhíresült békülős NAGY KÁVÉZÁSÁN a Szabad Pécs is járt, és azt ITT meg is írtuk – azon elmélkedik, hogy a minapi francia választáson az új francia elnök által fémjelzett párt világraszóló sikert aratott, egészen elképesztően alacsony részvétel és alacsony szavazatszám mellett, mégis elképesztően magas arányban lehetnek képviselői a Tisztelt Francia Házban. Ennek ellenére azok, akik huhogtak amiatt, hogy Viktor-barátjáék milyen részvétel és szavazatszám mellett mekkora befolyást szereztek a Tisztelt Magyar Házban, azok most egyáltalán nem huhognak, sőt örömködnek, és ez nincs rendjén. 

Na, ezt a publicisztikát posztolta Hoppál Péter! Avagy valaki, aki ezzel meg van bízva Hoppál Péter oldalával kapcsolatban. Az alábbi szöveggel

A francia és a magyar választási rendszer megítélésének kettős mércéje: Macronnak 49% részvételnél 32% szavazattal 70%-os többsége lesz, ez ok. Orbánnak 62% részvételnél 45% szavazattal 67%-os többsége lett 2014-ben, ez nem ok.

 És ez a poszt volt az, amelyet nem állt meg szó nélkül az Új Kezdet elgáncsolt népszavazási kérdéseinek megfogalmazását is segítő pécsi ügyvéd. Azt írta 

Péter? butának tetszik lenni? ami nem baj? csak az, ha ehhez szorgalom is társul

 sőt, mást is megpiszkált, amikor azt írta: Üdvözletem a trafikos haveroknak (?)-nak és a többieknek? mozgalmas évünk lesz??

Ehhez a be- és hozzászóláshoz csatlakozott Mellár Tamás pécsi közgazdász professzor, a Fidesz volt pécsi képviselője, a KSH volt elnöke, ő azt írta

Szerintem Péter nem annyira buta, mint amilyennek tetteti magát, Azért kell hülyének tettetni magát, mert különben kiderülne, hogy szimplán anyagi érdekből csinálja az egészet?.

 Mellár Tamást természetesen ezt követően sem tiltották le, ő még ezt követően is elbeszélgetett a fórumban.

 Kerestük Hoppál Péter pécsi asszisztensét, egyelőre nem kaptunk választ. Azt kérdeztük, hogy ki kezeli az államtikár Facebook-oldalát, milyen elvek alapján tiltanak le valakit, s egyáltalán ő ebben dönt-e, vagy tud-e róla. Amint megjön a válasz, frissítjük cikkünket. 

 

KategóriákMETÁL