MISINA Nem járult hozzá a fejlesztéshez a tulajdonos, igaz, nem is járulhatott volna. Így csak részben valósulhat meg a TV-torony felújítása, a díszvilágítás marad a projektben. 

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az ugyanis nem engedélyköteles, nem kell hozzá a tulajdonos jóváhagyása. Ahogy a Misina-tetőt érintő egyéb turisztikai fejlesztések sincsenek veszélyben. Az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. azonban arra hivatkozva tagadta meg a kiállítószint fejlesztését, mivel annak üzemeltetésére harmadik személlyel kötött megállapodást, és ez alapján Pécs részére bármilyen jogcímen való hasznosítási jog megszerzése kizárt – így az előterjesztés, a vállalkozási szerződés módosítására vonatkozóan.

A beruházás értéke ezért 25 millió forinttal csökken: nem lesz akadálymentesítés, járófelület felújítás, panoráma távcső, új elektromos világítás, biztonsági korlát és acélsodrony sem. Nem sikerült ugyanis a pályázatban előírt tulajdoni viszonyokat biztosítani. A tulajdonos Antenna Hungáriának élő szerződése van a Friedwald Kft-vel a kilátószint és a lift működtetésére, a pályázati grémium szakvéleménye pedig nem találta elegendőnek a garanciák biztosítását, amit az önkormányzattal kötendő megállapodás jelentett volna.

A díszkivilágítás (és többek között a jégpálya) kiépítése nincs veszélyben.

KategóriákPOP